Datum: 28-01-2023 - 14:59
Aanbiedingen met (weekend)voordeel 
op de BON-actiepagina, klik hier.

 

19
me
'22
Doe mee aan 'Dag van de Witte Kerk' en laat zien wat er in ‘de kist’ zit.
Geschreven door Stichting Vrienden van de Witte Kerk
Foto's Redactie BON

Doe mee aan 'Dag van de Witte Kerk' en laat zien wat er in ‘de kist’ zit.

Tijdens de speurtocht in de Witte Kerk op 6 en 7 mei jl. waren de deelnemers op zoek naar een mysterie (zie foto's in de fotogalerij) . Aan het einde van de puzzeltocht kregen ze de oplossing te zien: ‘Laat je niet kisten’, met de verwijzing naar de kist die al heel lang in de kerk staat. De kist staat op de verhoging onder de preekstoel. Bovenop de grafsteen van Andries van Bronckhorst en Anna van Woerden. Kasteel te Boekhorst was eigendom...

van het geslacht Van Woerden van Vliet, en later van Van Bronckhorst.

Wat zit er in de kist? Niemand die het weet, want de sleutel is zoek. De kist is niet te tillen, dus we kunnen ook niet even schudden om te horen wat erin zit. Zijn het munten? Zijn het waardepapieren? Is het de sleutel van kasteel de Boekhorst?

Raad de inhoud van de kist!
Wat denken jullie dat er in de kist zit? Het zou van alles kunnen zijn: een dode mus, een domineesgebed, praatjes, een aap die uit de mouw kwam, een verloren preek, een gebed zonder end….. Laat je fantasie werken en beschouw de kist als de tas van Mary Poppins: er past van alles in.

Wat mag je doen?
Bedenk wat er in de kist kan zitten. Laat dat zien of horen: schrijf een verhaal, gedicht of cabarettekst; maak een tekening, kijkdoos of ander kunstwerk; maak een podcast of een (TikTok/Youtube)filmpje; componeer een lied, sketch of minimusical.

Dag van de Witte Kerk
Op de Dag van de Witte Kerk op 12 november 2022 laten we dit zien en horen. Wie mee wil doen: aanmelden kan bij de Stichting Vrienden van de Witte Kerk door middel van het invullen van het formulier, klik op de button in het menu ‘Aanmeldformulier’ wat zit er in de kist van de Witte Kerk.

Je kunt ook de “kistfolder” ophalen in de Witte Kerk als deze open is (maandag en zaterdag van 10-12 uur). Iedereen mag meedoen, van jong tot oud!

www.vriendenvandewittekerk.nl of volg ons op Facebook en Instagram.

Stichting Vrienden van de Witte Kerk

Foto's 6 mei BON.