Datum: 25-06-2022 - 13:56
16
me
'22
Druk weekend voor Judo Team Bollenstreek met deelname aan meerdere toernooien.
Geschreven door Judoteam Bollenstreek

Druk weekend voor Judo Team Bollenstreek met deelname aan meerdere toernooien.

Afgelopen weekend was het een druk weekend voor het judoteam. Zo was er op zaterdag 14 mei een groot internationaal toernooi in Mierlo en was er in Dordrecht het teamtoernooi voor jongens onder de 15 jaar. Zondag 15 mei was er wederom het Houvast-toernooi in Mierlo en een Newaza-toernooi voor de jonge wedstrijd judoka’s. Zaterdag 14 mei wist Marliyah Vorm (zie foto) bij de meiden onder 10 jaar...

heel knap een derde plek te bemachtigen op het internationale toernooi in Mierlo. Ze moest daarvoor flink knokken, uiteindelijk wist ze na 4 zwaar bevochten wedstrijden de derde plek op te eisen. In Dordrecht was er tegelijkertijd het teamtoernooi bezig voor de jongens onder 15 jaar. In een gecombineerd team wisten de judoka’s van ons judoteam de eerste plaats te bemachtigen. Hierdoor hebben zij zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap in juni.

Zondag 15 mei waren de oudere judoka’s onder 18 jaar en ouder weer aanwezig op het Houvasttoernooi in Mierlo. Hier wisten Madelief Post en Myrthe Dekker beiden een zilveren medaille te bemachtigen. Een zeer knappe prestatie gezien de concurrentie die aanwezig was. De andere judoka’s van het team hebben gestreden voor wat ze waard waren, maar helaas stranden zij al snel in het toernooi. Yannick Turk en Stefan Disseldorp wisten beide knap 5de te worden. Geen medaille, wel een hoop ervaring rijker.

Grondgevechtentoernooi bij Sportschool Kaizen.
Zondag 15 mei organiseerde Sportschool Kaizen voor het eerst sinds de corona pandemie weer een grondgevechtentoernooi. Normaliter werd dit toernooi groots georganiseerd, maar door de pandemie hebben we de herstart klein gemaakt. Aldus sportschooleigenaar Johan Zagers. Er werd volop gestoeid voor een mooie medaille.

Aangemoedigd door de meegekomen supporters werd er fel gejudood. Na de medailles uitreikingen was er voor iedereen een afkoelend ijsje. Het was weer fantastisch om zoiets te mogen organiseren. Je voelde de spanning bij de deelnemers en het is ontzettend leuk om te zien met hoeveel plezier de kinderen hebben gestoeid.

De prijs winnaars zijn: Boele de Groot, Kiyan de Wit, Guus Heemskerk, Dante Boelé, Leonardo Castori, Klaas van Bergen, Marcel Tomaka, Scott van Haaren, Luuk Ruigrok, Sophie Boom, Sebastian de Groot, Anke Swanevelder, Hugo de Koning, Rowan van der Voet, Dirk Laroo, Lena Pawelec, Jens Beckmann, Cas Westerhout, Bartosz Sikorski, Ben van Dorselaar, Thijs Beckmann, Marliyah Vorm, Dax van der Zwart, Bo van der Meer, Thijs Vreeburg, Wiktor Tomaka, Siem van Baars, Kai Nijenhuis, Antonie Wempe, Arian Tomaka.

Foto PR.