Datum: 25-06-2022 - 12:07
15
me
'22
Diefstal zorgt voor waterlekkage in leegstaande woning Hyacintenplein. (foto's)
Geschreven door Redactie BON

Politie voorkomt kraken van leegstaande woning Tulpstraat.

Op 12 april kwam er al een melding binnen bij de brandweer van Noordwijkerhout over wateroverlast in een woning op het Hyacintenplein. Het betrof een leegstaande woning van Beschut Wonen op het Bavo-terrein waar op termijn, na de sloop van de huidige, nieuwe woningen gebouwd gaan worden. Afgelopen week kwam er weer een melding uit deze wijk en dit keer kwam deze binnen bij de politie. Er werd door mensen gemeld dat zij een leegstaande...

woning hadden gekraakt op de Tulpstraat in de betreffende wijk Beschut Wonen. De krakers gaven aan dat men al langer dan het wettelijk termijn van 72 uur in het pand waren en niet meer van plan waren om er uit te gaan. De politie is dat gaan controleren bij het beveiligingsbedrijf die geregeld de leegstaande woningen in de gaten houdt tegen mogelijke inbraken, vandalisme en dus ook illegale bewoning.

De beveiliging gaf daarbij aan dat na eerdere controles in de wijk, bleek dat de krakers toch korter in de woning zaten dat het wettelijke termijn. De politie kon daardoor, na overleg met de officier van justitie, wettelijk gezien meteen ingrijpen en zijn de krakers door de politie gelijk weer de woning uitgezet.

De krakers waren op dat moment gearriveerd met een aanhanger met meubilair ect om de woning bewoonbaar te maken. De krakers zijn verder niet aangehouden en na overleg met de officier van justitie worden ze ook niet vervolgd. Hij besloot dat na de uitzetting van de krakers dit niet meer nodig was.

Foto BON.