13
me
'22
Toekomstige bewoners De Lanen 3 begraven tijdscapsule bij bouw volgende fase Landgoed in den Houte.
Geschreven door Novaform-Trebbe

Toekomstige bewoners De Lanen 3 begraven tijdscapsule bij start bouw volgende fase Landgoed in den Houte.

Onlangs is Trebbe in opdracht van ontwikkelings- combinatie Novaform-Trebbe gestart met de realisatie van deelplan 3 De Lanen in Landgoed in den Houte in Noordwijkerhout. Dit deelplan biedt plaats aan 54 woningen in verschillende types. Om dit bijzondere moment niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, hebben de toekomstige bewoners van De Lanen 3 hun wensen in een tijdcapsule begraven...

in de fundering van hun eigen woning. Dit onder toeziend oog van Niels van Ginkel, directeur bij Novaform Rotterdam en Hein Stooker, directeur bij Trebbe. Landgoed in den Houte is een ontwikkeling van Ontwikkelingscombinatie Novaform-Trebbe en is de jongste wijk van Noordwijkerhout. De wijk omvat in totaal ca. 700 woningen en is gesitueerd tegen het centrum van Noordwijkerhout, op het voormalige BAVO-terrein.

Niels van Ginkel namens Ontwikkelcombinatie Novaform-Trebbe: “We zijn er trots op dat we weer een nieuwe fase kunnen starten, terwijl er ook al gewoond wordt op het landgoed. Zo wordt Landgoed in den Houte een wijk met een mooie mix aan doelgroepen. Er wonen straks zo’n 700 gezinnen in deze nieuwe goed gelegen woonwijk, omringd door historie en een groene parkachtige inrichting van de openbare ruimte.”

Hein Stooker, directeur bij Trebbe: “Het is geweldig dat we met de toekomstige bewoners stil kunnen staan bij de start bouw van hun nieuwe thuis. Een belangrijke mijlpaal voor hen. Maar ook voor ons. De start bouw van De Lanen 3 is een mooie gebeurtenis voor Landgoed in den Houte dat stap voor stap, met respect voor de bijzondere historie van deze locatie, steeds meer vorm krijgt.”

Over Landgoed in den Houte
Landgoed in den Houte is gesitueerd op het Bavo-terrein deed in de periode 1914-2014 precies een eeuw lang dienst als psychiatrisch ziekenhuisterrein. ‘De Bavo’ was een belangrijke werkgever en economische factor in Noordwijkerhout, totdat het terrein voor de zorg niet langer nodig was. Door de herontwikkeling naar een groen woonmilieu met een grote diversiteit aan woningen zal het Bavo-terrein weer blijvend waarde toevoegen aan de kern van Noordwijkerhout. Landgoed in den Houte brengt de bestaande landschappelijke structuren opnieuw tot bloei.

De Engelse Tuin wordt hersteld en de Bavo-sloot ontwikkelt zich tot een meanderende waterloop in een doorlopend parklandschap. Het herstel van de Engelse tuin is een project onder het Gebiedsprogramma B(l)oeiende Bollenstreek. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Holland Rijnland en de provincie Zuid-Holland. De architectuur voor de nieuwe woningen is geïnspireerd op de historische gebouwen van het Bavo-terrein en de historie van de bollencultuur.

Over de woningen
In totaal worden er in Landgoed in den Houte ongeveer 700 zorg-, rij-, twee-onder-een-kapwoningen en appartementen bestemd voor de sociale verhuur, vrije sector huur en verkoop gerealiseerd. De transformatie van het voormalige hoofdgebouw behoort ook tot de herontwikkeling. Medio 2020 startte de bouw van de eerste fase, inmiddels zijn er al ruim 240 woningen opgeleverd in Landgoed in den Houte. De 54 woningen in dit deelplan hebben dezelfde stijlvolle architectuur als eerdere deelplannen.

De Lanen 3 biedt plaats aan twee verschillende type woningen; 32 gezinswoningen met hoge raampartijen en 22 statige herenhuizen. De woningen zijn duurzaam door onder meer uitmuntende isolatie en een uitgekiend installatieconcept. Alle woningen worden aangesloten op het collectieve warmtesysteem van Landgoed in den Houte. De Lanen 3 kenmerkt zich door zijn fraaie, groene omgeving. Het plangebied grenst aan de Engelse Tuin, een groenstrook aan de noordzijde en het Sint Bavopark. De bouw is inmiddels gestart, naar verwachting wordt De Lanen 3 begin volgend jaar opgeleverd.

Geïnteresseerden
Ook geïnteresseerd in een woning in Landgoed in den Houte? Schrijf je vrijblijvend in op www.landgoedindenhoute.nl en ontvang als eerste het laatste nieuws en aanbod!

Foto's PR en BON.