12
me
'22
Blauwe Vlag voor Badstrand Noordwijk, Duindamseslag en Langevelderslag.
Geschreven door Redactie BON

Blauwe Vlag voor Badstrand Noordwijk, Duindamseslag en Langevelderslag.

Noordwijk mag ook dit jaar de Blauwe Vlag hijsen. Een schitterende erkenning van de kwaliteit van het Noordwijkse strand. Het hijsen van de Blauwe Vlag volgt op de bekendmaking van de toekenning en de uitreiking van de vlag donderdag 12 mei. Deze ceremonie vond plaats in de hanzehaven van de gastheer gemeente Elburg. Een bijzondere bijeenkomst. Het was voor het eerst in drie jaar dat er weer een officiële uitreikingsceremonie...

voor de Blauwe Vlag werd gehouden. Hier werd ook de foto van de overhandiging aan strandwethouder Dennis Salman genomen. Op vrijdag 13 mei hijst strandwethouder Dennis Salman op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk aan Zee de Blauwe Vlag en wappert hij vanaf morgen voor het 35ste jaar op rij fier aan de kust.

3 strandlocaties
Het gaat in Noordwijk om 3 Noordwijkse strandplekken die goedgekeurd zijn: Badstrand Noordwijk, het strand bij de Duindamseslag en het strand bij Langevelderslag.

Internationale erkenning
Mooi dat we hem weer hebben. De vlag is namelijk een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden die schoon, veilig en duurzaam zijn. Ook jachthavens worden gekeurd.

Maakt kwaliteit herkenbaar
Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die gemeente, verenigingen en ondernemers hebben geleverd om hun strand schoon, veilig en duurzaam te krijgen en te houden.

Op hun lauweren rusten kunnen ze niet. De erkenning is slechts 1 jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Voor de toerist en recreant
Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenning- en kwaliteitssymbool voor schone stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens.

Daarmee speelt de vlag een belangrijke rol in de destination marketing. In Noordwijk toevertrouwd aan de Noordwijk Marketingorganisatie. Bekijk hun website van Noordwijk Marketing over Noordwijk eens.

Goede samenwerking
Wethouder Dennis Salman kijkt er naar uit de vlag te hijsen. Ik vind het fijn dat onze inspanningen resultaat hebben. Een schoon, veilig en gezond strand is voor iedereen van levensbelang. Het is ons visitekaartje. We zetten daarin stappen dankzij goede samenwerking. Met de nieuwe Strandnota 2022-2026 op zak doen we er een schepje bovenop.

Verder lezen
Bijna 14 kilometer kwaliteitsstrand. Hoe gaat Noordwijk daarmee om. De Strandnota 2022 - 2026 is echt de moeite van het lezen waard.

Foto PR.