12
me
'22
NoVaTo lezing Ivo Yanover: De Eerste Wereldoorlog en de ‘SS Tubantia’.
Geschreven door NoVaTo

NoVaTo lezing Ivo Yanover: De Eerste Wereldoorlog en de ‘SS Tubantia’.

Op 16 maart 1916 gaat het schip de ‘SS Tubantia’ vanwege dichte mist voor anker. Het Nederlandse schip is dan net onderweg van Amsterdam naar Buenos Aires. De Duitse onderzeeër ‘UB-13’, die in de buurt is komt de ‘SS Tubantia’ tegen en torpedeert het schip. Na de oorlog raakt het schip al snel in de vergetelheid tot er geruchten verspreid worden dat er ruim twee ton aan goud in het ruim verstopt ligt. Er volgen vele expedities...

die het schip blijvend verminken. Op dinsdag 31 mei 2022 geeft historicus Ivo Yanover een lezing over dit roemruchte schip. Wat gaat er schuil achter deze ramp en hoe verging het de opvarenden? Werd er uiteindelijk nog iets gevonden in het ruim? Deze vragen en meer worden deze avond beantwoord.

Daarnaast houdt Yanover de motieven en de aanleiding van de Eerste Wereldoorlog tegen het licht. De lezing wordt afgesloten met de situatie in Nederland tijdens de oorlog. 

Dinsdag 31 mei 2022 - 19:30 uur
Locatie: grote zaal woonzorgcentrum Puyckendam, Pilarenlaan 4
Prijs: € 5,- > donateur NoVaTo: € 3,-
Toegang: met ticket, verkrijgbaar bij dorpsmuseum
‘Noordwijkerhout van Toen’, Zeestraat 3 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Inloop : vanaf 19:00 uur
Aanvang : 19:30 uur

Foto NoVaTo.