10
me
'22
Bibliotheek Koffie+ ochtend: Een woningbrand overkomt mij niet.
Geschreven door Bibliotheek Bollenstreek

Bibliotheek Koffie+ ochtend: Een woningbrand overkomt mij niet.

Dat denken veel mensen. Toch krijgt de brandweer jaarlijks duizenden meldingen van brand in een woning. Soms is er alleen materiele schade, maar helaas vallen er ook jaarlijks honderden gewonden en tientallen dodelijke slachtoffers. Tijdens de Koffie+ op donderdag 19 mei van 10.30-12.00 uur in de bibliotheek van Noordwijkerhout komt de brandweer vertellen over brandveiligheid. Na het ontstaan van brand is er maar een paar minuten tijd om..

jezelf en je medebewoners in veiligheid te brengen. Landelijk is naar voren gekomen dat ouderen en hulpbehoevenden vanwege hun fysieke gesteldheid een groter risico lopen om slachtoffer te worden bij brand.

Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om het huis brandveilig te maken. Vandaag wordt verteld wat je allemaal kunt doen om brandveilig te wonen en hoe, bij het uitbreken van een brand, de gevolgen ervan beperkt kunnen worden.

Een onderwerp wat zeker aan de orde komt is het belang van goed werkende rookmelders en de rookmelderplicht die op 1 juli 2022 van kracht wordt. Deelname is gratis, wel graag vooraf aanmelden via www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Praktische informatie
Koffie+ | Een woningbrand overkomt mij niet!
Datum: 19 mei
Tijd: 10.30-12.00 uur
Locatie: Bibliotheek Noordwijkerhout
Deelname: Gratis 
Aanmelden: www.bibliotheekbollenstreek.nl