Datum: 30-03-2023 - 17:48
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

09
me
'22
Noordwijk zoekt een nieuwe kinderburgemeester.
Geschreven door Gemeente Noordwijk
Foto's Redactie BON

Noordwijk zoekt een nieuwe kinderburgemeester.

De gemeente is op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester! Onze huidige kinderburgemeester Tess van Eijk neemt voor de zomer afscheid. Wil jij haar opvolgen en zit je in groep 7 of 8 (10-12 jaar)? Lees en kijk dan verder! Wat doet een kinderburgemeester? De kinderburgemeester zet zich in voor onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan verkeersveiligheid of sporten. Als kinderburgemeester...

krijg jij de kans om een onderwerp wat jij echt belangrijk vindt aandacht te geven. De kinderburgemeester gaat ook samen met de burgemeester naar bijzondere evenementen (zie nieuwsitems via BON). De nieuwe kinderburgemeester wordt benoemd voor het schooljaar 2022-2023. Zie ook oproepfilmpje van burgemeester Wendy Verkleij.

Wie kan er kinderburgemeester worden?
Je kunt kinderburgemeester worden als je tussen de 10 en 12 jaar oud bent (groep 7 of 8) en in de gemeente Noordwijk woont of naar school gaat. Daarnaast moet je het leuk vinden om voor grote groepen te spreken en op te komen voor de belangen van kinderen. Je vindt het niet erg als je met een foto of bericht in de krant komt.

Hoe word je kinderburgemeester?
Je sollicitatie bestaat uit het insturen van een brief waarin je het volgende over jezelf vertelt:

* Wie je bent en wat je hobby’s zijn.
* Waarom je de beste kinderburgemeester bent.
* Welk onderwerp of thema je wilt oppakken.
* Ook vragen wij jouw ouders/verzorgers om het toestemmingsformulier in te vullen. Op vrijdagmiddag 3 juni 2022 vindt er een selectiemiddag plaats waarin jij je presenteert voor een kleine jury. Meer informatie ontvang je na het insturen van je sollicitatie.

Schrijf je nu in!
Stuur je brief samen met het toestemmingsformulier op naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Inschrijven kan tot woensdag 25 mei 2022. Voor vragen kun je contact opnemen met de gemeente via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..