Datum: 21-05-2022 - 07:38
09
me
'22
Drumfanfare Altesa De Zilk viert 50-jarig bestaan.
Geschreven door Drumfanfare Altesa

Jubileumconcert Altesa De Zilk.

Onder toeziend oog van de burgemeester en wethouder heeft Drumfanfare Altesa De Zilk haar 50-jarig jubileum gevierd met een jubileumconcert. De bezoekers werden verwelkomd op de rode loper en liepen onder de ballonnen boog door naar de speciaal versierde Duinpan. Dit gaf meteen de feestelijke stemming weer die er heerste en als rode draad door de avond liep. Onder leiding van de dirigent Dirk-Jan de Boer heeft Altesa...

14 nummers ter gehore gebracht. Hierbij is tijdens één van deze nummers, een mars genaamd Barnard Castle, een video getoond waarin Altesa al marcherend door de bloemenvelden heen loopt. Door Altesa wordt maar twee keer per jaar een zittend concert gegeven, omdat zij een marcherende fanfare zijn.

Bij dit feit werd ook stilgestaan door de presentator van het concert, Thijs Ruigrok. Samen met Dirk-Jan hebben zij het publiek voorzien van informatie over Altesa, muziek en anekdotes, die na 50 jaar uiteraard aanwezig zijn.

Ook is er tijdens het concert stilgestaan bij het 40-jarig lidmaatschap van Ruud van Haarlem. Hij heeft onder meer Altesa jaren als tambour-maitre door de straten van de bollenstreek en daarbuiten geleid.

Na afloop van het concert is traditiegetrouw het 21 spel gespeeld waarbij mooie prijzen te winnen waren. Tijdens het napraten was er een knipoog naar het verleden met een fotopresentatie met foto's van alle jaren. Ook was er na het concert nog volop live muziek, gebracht door zanger Jeffrey van Es.

Altesa kijkt terug op een geslaagde avond en hoopt ook u terug te zien tijdens een volgend concert, jubileumactiviteit of langs de kant bij één van onze optredens. Alle informatie voor alle aankomende activiteiten in dit jubileumjaar is te vinden op de website, de facebook en instagrampagina.

Foto's PR