Datum: 21-05-2022 - 08:43
07
me
'22
NOV zet moeders in het zonnetje in het centrum van Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie BON

NOV zet moeders in het zonnetje in het centrum van Noordwijkerhout. (foto's)

Moederdag is een feestdag die wordt gevierd ter ere van het moederschap en de invloed die moeders hebben op de samenleving. Moederdag wordt meestal in maart, april of mei gevierd want dit verschilt per land. In grote delen van de wereld, waaronder Nederland en België, valt Moederdag op de tweede zondag in mei. In 1916 kwam Moederdag op initiatief van het Leger des Heils vanuit Amerika overwaaien naar Nederland. Dat sloeg toen...

nog niet erg aan. Dat gebeurde wel in 1924, nadat de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde deze dag introduceerde met gerichte campagnes, met het oogmerk hiermee de bloemenverkoop in Nederland te stimuleren. Dat lukte want tot op de dag van vandaag is een bos bloemen het populairste Moederdag-cadeau. (Lees bij Wikipedia de gehele oorsprong van Moederdag)

De NOV (Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging) oftewel Noordwijkerhout Centrum wilde de lieve moeders van Noordwijkerhout en van daarbuiten, vandaag zaterdag 7 mei de dag voor Moederdag alvast in het zonnetje zetten. Het weer werkte daarbij uitstekend mee met een volop schijnende zon in het centrum van Noordwijkerhout. 

Twee prachtige promotieladies deelden van 11.00 tot 16.00 uur namens de NOV een smakelijk cadeautje uit, van het Nederlands Patisserie Huis, aan de winkelende moeders en aan de moeders die genoten van het mooie weer op de volle terrassen rond de Witte Kerk. Een leuke en lekkere geste van de Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging.

Foto's BON.