Datum: 02-06-2023 - 21:03
07
me
'22
Thema 'Wat is fair?' bij Fairtrade Week van 7 t/m 15 mei.
Geschreven door Wereldwinkel Noordwijkerhout
Foto's Redactie BON

Thema 'Wat is fair?' bij Fairtrade Week van 7 t/m 15 mei.

De week van de Eerlijke Handel staat bij Wereldwinkel Noordwijkerhout in het teken van de vraag ‘Hoe Fair ben jij?’ Het onderwerp van de komende Fairtrade Week, ‘Wat is fair?’, sluit heel mooi aan bij de doelstellingen van de Wereldwinkel campagne ‘Koop een betere Wereld’. In deze campagne wordt aandacht gevraagd voor de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties waaronder Global goal 8: eerlijk werk en economische groei...

Sociaal experiment
Fairtrade Nederland heeft een sociaal experiment ontwikkeld om mensen te stimuleren na te denken over de verdeeldheid in de wereld als het gaat om rechten en betaling. Het doel is meer bewustwording met focus op leefbaar loon/leefbaar inkomen.

Het experiment stelt willekeurige mensen een paar ‘eenvoudige‘ vragen. Maar is het antwoord op deze vragen wel zo eenvoudig? Want hoe eerlijk ben jij? Hoe Fair ben jij? Benieuwd hoe het experiment in de praktijk werkt? Bekijk dan het promotiefilmpje (4 minuten) op https://www.fairtradenederland.nl

Quizzen in de Wereldwinkel
In Wereldwinkel Noordwijkerhout kun je de kennisquiz ‘Hoe Fair ben jij?’ ook spelen. Tijdens de Fairtrade Week is een hoekje in de winkel ingericht om zelf vragen te beantwoorden en het sociale experiment te ondergaan.

De quiz kent geen winnaars of verliezers. Iedereen maakt persoonlijke afwegingen. Maar het levert wel iets op, namelijk het inzicht dat bijdragen aan een betere wereld helemaal niet zo moeilijk is als je misschien zou denken.

Foto PR.