Datum: 30-03-2023 - 17:23
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

05
me
'22
Respectvolle dodenherdenking in de St Jozefkerk in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Dodenherdenking met herdenkingsdienst en kransleggingen in Noordwijkerhout. (foto's)

Woensdagavond 4 Mei was er een druk bezochte en respectvolle dodenherdenking met als thema 'Vrijheid in Verbondenheid´, waarbij er een herdenkingsdienst werd gehouden in de St. Jozefkerk. Aansluitend was er een kranslegging bij het oorlogsmonument voor het gemeentehuis. Burgemeester Wendy Verkleij was aanwezig bij de herdenkingsdienst en deed samen met raadslid  Rommie van Dokkum...

de kranslegging namens de gemeente Noordwijk. Er werden ook kransen neergelegd door afgevaardigden van Oranjevereniging Noordwijkerhout, Basisschool De Prinsenhof - namens de basisscholen, dominee Mandemakers - namens de gezamenlijke kerken, Stichting Veteranen Noordwijk en Politie Noordwijk.

De Oranjevereniging Noordwijkerhout organiseerde de dodenherdenking in opdracht van de gemeente Noordwijk. Iedere bezoeker kreeg bij de uitgang van de kerk een bosje bloemen uit handen van leden van de scouting, die men na de kranslegging bij het oorlogsmonument kon neerleggen.

Tijdens de dodenherdenking werd er medewerking verleend door muziekverenigingen St. Jeanne d'Arc, Harpe Davids en Echo der Duinen, Veteranen Noordwijk, Scoutinggroep St. Jozef-Emerentiana, Teun Huijsmans leerling van basisschool de Prinsenhof, solisten Pien en Sophie Warmerdam, dominee mevrouw Mandemakers, burgemeester Wendy Verkleij en André van der Vossen voorzitter van de Oranjevereniging Noordwijkerhout.

Om 20.00 uur werd er onder grote belangstelling na 'de last post' twee minuten stilte in acht genomen en deze werd gevolgd door een kranslegging en werden er bloemen neergelegd bij het oorlogsmonument voor het gemeentehuis.

Foto's BON.