Datum: 21-05-2022 - 07:54
04
me
'22
Kransleggingen op 4 mei in de Zilk. (foto's)
Geschreven door Redactie BON

Dodenherdenking met herdenkingsdienst en kransleggingen in De Zilk. (foto's)

Het monument 'Geloof, Hoop en Liefde' bij de Heilig Hartkerk in de Zilk was op woensdagmorgen het middelpunt van de dodenherdenking van 4 mei in De Zilk. Voorafgaand was er een herdenkingsdienst in de Heilig Hartkerk met gedichten van de Egelantier schoolkinderen Roos van de Linden, Jasmijn Otte (Lenthe van Opzeeland was helaas verhinderd) en waren er korte herdenkingstoespraken namens...

Stichting Veteranen Noordwijk door Zilker Ronald de Jong en namens de gemeente Noordwijk door demissionair wethouder Theo Alkemade en was er een overweging door Pastoor Bosma.

Na de dienst liepen de aanwezigen naar het 'Geloof, Hoop en Liefde' monument voor de kerk aan de Beeklaan. Bij het monument werden kransen gelegd door demissionair wethouder Theo Alkemade en het Zilkse raadslid Karin Meiland namens de gemeente Noordwijk.

Jan en Jeanne Ruigrok legden een krans namens de Parochiegemeenschap van de Zilk en als laatste werd er een krans gelegd door een afvaardiging van de Noordwijkse veteranen. Na de kranslegging kregen alle aanwezigen de gelegenheid om langs het monument te lopen en een bloem neer te leggen.

Na afloop was er voor iedereen nog een kop koffie in de Heilig Hartkerk en kon men de voor de dienst gekregen gedichtenbundel van de Egelantier kinderen inzien (zie foto's).

Foto's BON.