Datum: 21-05-2022 - 08:41
01
me
'22
Waterbeestjes zoeken in Leeuwenhorstbos in Noordwijkerhout.
Geschreven door Zuid-Hollands Landschap

Waterbeestjes zoeken in Leeuwenhorstbos.

Ga je mee op zoek naar wat er allemaal in het water van Leeuwenhorstbos krioelt op zaterdag 7 mei 10:00-11:30 uur. Er leeft van alles in het water van grote vissen tot hele kleine waterbeestjes. Maar wat zijn het eigenlijk voor diertjes? Het is ontzettend spannend en boeiend om te zien wat er allemaal leeft in het water, maar het is nòg leuker om zelf met een schepnetje allerlei waterbeestjes te gaan vangen. Doe mee en ontdek welke diertjes er onder water leven…

Je gaat onder begeleiding van een deskundige, iemand die echt ALLES weet, op zoek naar waterdiertjes met een schepnetje. Met behulp van zoekkaarten kun je er zelf achter komen welke diertjes je hebt gevonden. Wie weet wat we allemaal tegenkomen en vangen. Misschien wel een waterschorpioen.

Het is handig om laarzen aan te trekken of sandalen die nat mogen worden. Speciaal voor kinderen, onder begeleiding van maximaal één volwassene per kind en kosten zijn € 4,-. Aanmelden via de website van het Zuid-Hollands Landschap, klik hier.

Parkeren kan op de parkeerplaats Nieuw Leeuwenhorst aan de Gooweg, 2211 XX in Noordwijkerhout. (Tussen Noordwijk-Binnen en Noordwijkerhout, ter hoogte van bushalte Nieuw Leeuwenhorst).

Foto BON.