Datum: 21-05-2022 - 07:56
01
me
'22
Bibliotheek Noordwijkerhout zoekt gastvrouwen (vrijwilligers). (interview vrijwilligster Carla Goudriaan)
Geschreven door Bibliotheek Bollenstreek

Bibliotheek Noordwijkerhout zoekt gastvrouwen. (interview vrijwilligster Carla Goudriaan)

De Bibliotheek Bollenstreek is voor haar vestiging in Noordwijkerhout op zoek naar gastvrouwen, vrijwilligsters  met een klantgerichte instelling die zelfstandig de bezoekers ontvangt tijdens de openingstijden van de bibliotheek die gevestigd is in de bibliotheek aan de Herenweg. De Bibliotheek Bollenstreek is een ondernemende organisatie die gebruik maakt van eigentijdse mogelijkheden...

en openstaat voor vernieuwingen. Er wordt veel waarde gehecht aan verbinding met de lokale samenleving. De vrijwillige gastvrouw houdt zich bezig met het gastvrij ontvangen van bezoekers en ze wegwijs maken in de bibliotheek. Verder wordt er geholpen bij het gebruik maken van apparatuur en het worden eenvoudige collectie-gebonden vragen beantwoord.

Sorteren, opruimen en presenteren van media, het houden van toezicht en bijdragen aan een gevoel van veiligheid behoort ook tot de taken. Bij de Bibliotheek Bollenstreek wordt gewerkt in een prettige, stimulerende en inspirerende werkomgeving.

Voor meer informatie en reacties kan contact opgenomen worden met Susan van der Ploeg Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of ga naar de website van de Bibliotheek Bollenstreek www.bibliotheekbollenstreek.nl/vacatures.

Interview met vijf vragen aan vrijwilligster Carla Goudriaan in Bibliotheek Noordwijkerhout.

Voor elke vrijwilligersnieuwsbrief stellen we vijf vragen aan een van de vrijwilligers van de Bibliotheek Bollenstreek. Dit keer Carla Goudriaan uit Noordwijkerhout.

Wie ben je?
Ik ben Carla Goudriaan. Ik ben geboren in Alkmaar en in 2008 verhuisd naar Noordwijkerhout. In Alkmaar kwam ik altijd graag in de Bibliotheek en toen ze in mijn nieuwe woonplaats begin 2014 vrijwilligers zochten heb ik me direct aangemeld. Het voelt als thuiskomen in de Bibliotheek en ik wil graag wat betekenen voor het dorp.

Wat doe je bij de bibliotheek?
Ik ben gastvrouw in de vestiging Noordwijkerhout. Er zit veel variatie in mijn werkzaamheden. Zo is er iedere twee weken een Koffie+ bijeenkomst waar ik ondersteuning bied en zorg dat de activiteit op rolletjes loopt.

Ook maak ik iedere donderdagochtend het transport klaar voor andere vestigingen zodat alle reserveringen en boeken in de juiste vestiging komen. Uiteraard brengen er ook iedere dag klanten boeken terug en deze zet ik in de boekenkasten op de juist plek.

Buiten deze specifieke taken ondersteun ik de vaste medewerker bij het helpen van klanten zoals het reserveren van boeken of hulp bij de computer en printer. Incidenteel help ik ook met activiteiten zoals bijvoorbeeld de Peutermarkt en het Taalcafé.

Sinds wanneer werk je als vrijwilliger bij de bibliotheek?
Vanaf 2014 ging de Bibliotheek Bollenstreek werken met vrijwilligers en heb ik me direct aangemeld. In het begin werkte ik iedere dinsdagochtend met een andere vrijwilliger en was de Bibliotheek alleen geopend voor zelfbediening. Na een aantal jaar ben ik naar de donderdagochtend gegaan en werk ik met één vaste medewerker.

Wat levert het vrijwilligerswerk je op?
Het geeft voldoening om mensen te helpen en met name mensen die anders eenzaam zijn. Veel bezoekers vinden in de Bibliotheek gezelligheid en een praatje. Deze mensen zijn vaak erg dankbaar. De variatie vind ik ook fijn. Zo is er met de Koffie+ veel reuring en tijdens het opruimen van de boeken is er een moment van rust.

Als je een boek zou moeten aanbevelen, welke zou dat dan zijn?
De boeken van inspecteur Lynley van Elizabeth George vind ik echte aanraders!

Foto PR.