29
apr
'22
Brandweer rukt massaal uit voor brand in kas op Van der Weijdenlaan. (foto > politie zoekt mogelijke brandstichter)
Geschreven door Redactie BON

Brandweer rukt massaal uit voor brand in kas op Van der Weijdenlaan. (update foto's nablussen + politiebericht)

Rond de klok van 21.00 uur is donderdagavond 28 april een brand ontstaan in een kas achter een woning aan de Van der Weijdenlaan. De bewoners van het huis waren niet aanwezig, de brandweer was met een flink aantal eenheden snel ter plaatse nadat de melding middelbrand was gegeven. De redactie van BON heeft opname (foto's+filmpje) gemaakt van de korte maar hevige brand...

nog voor de brandweer kon gaan blussen waren de vlammen tot grondhoogte afgedaald. De brandweer is vervolgens met het nablussen aan de gang gegaan. Om 22.45 uur kon men melden dat de brand meester was, er zijn geen gewonden gevallen en de woning heeft geen schade opgelopen.

Politiebericht 29 april:
Een kas aan de achterzijde van een leegstaande woning aan de Van der Weijdenlaan raakte donderdagavond 28 april rond 21.00 uur zwaar beschadigd bij een uitslaande brand. De politie gaat uit van brandstichting en is op zoek naar getuigen.

Gewaarschuwde agenten arriveerden rond 21.00 uur bij de kas. Nadat de brandweer de brand had geblust, onderzochten agenten de omgeving. Hierbij troffen zij in de leegstaande woning diverse sporen aan, waaronder braaksporen.

De politie gaat uit van brandstichting en de recherche is een onderzoek gestart. Om die reden deed forensische opsporing vrijdagochtend 29 april onderzoek in en om de woning.

Signalement fietser
Mogelijk heeft een fietser die rond dat tijdstip over de Van der Weijdenlaan fietste iets met de brand te maken. Het gaat om een in zwart geklede man met stekelhaar die fietste op een donkere fiets. Hij had een lang voorwerp bij zich. Het is onbekend in welke richting de man is vertrokken.

Heeft u informatie?
Heeft u informatie over deze fietser, of andere informatie die ons kan helpen bij het achterhalen van de oorzaak van de brand? Neemt u dan contact met ons op via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met 0800-7000.

Redactie BON:
De recherche die een vooronderzoek is gestart, was op vrijdagochtend ter plaatse aanwezig voor onderzoek. Zij constateerde dat de restanten van de brand toch weer actief werden en werd de brandweer gebeld om na te komen blussen.

Foto's nablussen BON.