Datum: 21-05-2022 - 08:58
02
me
'22
Brandweer rukt massaal uit voor brand in kas op Van der Weijdenlaan. (foto > politie zoekt mogelijke brandstichter)
Geschreven door Redactie BON

Brandweer rukt massaal uit voor brand in kas op Van der Weijdenlaan. (update politie: verdachte meldt zich)

Rond de klok van 21.00 uur is vanavond een brand ontstaan in een kas achter een woning aan de Van der Weijdenlaan in Noordwijkerhout. De bewoners van het huis waren niet aanwezig, de brandweer was met een flink aantal eenheden snel ter plaatse nadat de melding middelbrand was gegeven. De redactie van BON heeft opname gemaakt van de korte maar hevige brand...

nog voor de brandweer kon gaan blussen waren de vlammen tot grondhoogte afgedaald. De brandweer is vervolgens met het nablussen aan de gang gegaan. De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar de politie heeft wel het volgende bericht doen uitgaan: "We zoeken een man die is gezien en mogelijk de brand heeft gesticht. Hij is in het zwart gekleed, ruim zittende kleding, hoge kraag, lang donker haar met stekels bovenop en maakte gebruik van een zwarte fiets. Bel 112 als je 'm ziet. (update 22.30 > man is nog niet aangetroffen.) 

De brandweer meld om 22.45 uur dat men de brand meester is, er zijn geen gewonden gevallen en de woning heeft geen schade opgelopen.

Update politiebericht 2 mei:
Gisteren, zondag 01-05, heeft een verdachte zich gemeld bij de districtsrecherche Leiden-Bollenstreek. Deze verdachte is verhoord over de brand aan de Van der Weijdenlaan op 28-04 in Noordwijkerhout. Hij zit nu in verzekering en wordt deze week voorgeleid.

Foto's BON en laatste pr. Filmpje BON, laatste stukje mobiel PR)