Datum: 25-06-2022 - 15:17
26
apr
'22
Spelregels vrijmarkt Koningsdag centrum Noordwijkerhout.
Geschreven door Gemeente Noordwijk

Spelregels vrijmarkt Koningsdag centrum Noordwijkerhout.

In verband met de handhaving van de openbare orde, veiligheid en gezondheid stelt de gemeente Noordwijk ‘spelregels’ en regels voor de veiligheid tijdens de vrijmarkt op woensdag 27 april 2022 (Koningsdag) in het centrum van Noordwijkerhout vast. Deze zijn als volgt: Waar mag ik staan? De gemeente Noordwijk heeft een gebied aangewezen waar de vrijmarkt plaatsvindt. Het gebied waar de vrijmarkt is toegestaan ligt in het centrum en omvat de volgende straten...

de Havenstraat (vanaf Koninginneweg tot de Dorpsstraat), het Marktplein, de Dorpsstraat, gedeelte Zeestraat van de Dorpsstraat tot aan de Victoriberg.

> In het vrijmarktgebied mogen particulieren / bewoners hun tweedehands spullen verkopen. 
> Er moet een doorgang van 3,5 meter worden vrijgehouden voor de bereikbaarheid van hulpverleningsdiensten.
> Brandkranen moeten worden vrijgehouden, zodat ze goed zichtbaar zijn en de brandweer hier gemakkelijk gebruik van kan maken.
> Horecagelegenheden (terrassen), winkeliers en omwonenden mogen geen hinder ondervinden. Houd daarom de entrees en (nood)uitgangen van de horecagelegenheden, winkels en woningen vrij.

Wanneer mag ik een plaats innemen?
De vrijmarkt begint op woensdag 27 april 2022 om 7.00 uur en eindigt om 18.00 uur. Iedereen mag vanaf 7.00 uur een plekje zoeken. Let op! Je mag in de dagen voor Koningsdag geen plek(ken) reserveren.

Niet toegestaan is

> Particulieren mogen op straat geen alcoholhoudende drank en/of bederfelijke etenswaren verkopen. Voorbeelden van bederfelijke waar zijn: vis en visproducten (vers, gekookt of gestoomd), snacks, vlees en vleeswaren, melk en melkproducten, zachte en verse kaas, nat gebak en puddingbroodjes, salades, voorgesneden groenten en rauwkost, vers vruchtensap, tahoe en tempeh, olijven, beslag voor poffertjes en pannenkoeken of voorgebakken frites. De Voedsel en Waren Autoriteit (voorheen Keuringsdienst van Waren) controleert streng op de naleving van de wettelijke regels voor voedselbereiding.
> Er mogen geen dieren verkocht worden.
> Er zijn uitsluitend grondplaatsen; kramen zijn niet toegestaan.

Waar moet ik parkeren?
Het is niet toegestaan om met de auto het terrein van de vrijmarkt te betreden. Parkeren kan op de Brink of het parkeerterrein van de Oude Schelft en Tijdelijke Schelft.

Wat moet ik opruimen?
Voordat u de plaats verlaat, moet u deze en de onmiddellijke omgeving ‘bezemschoon’ achterlaten. Wanneer dit niet is gebeurd, kunnen de gemaakte kosten op u worden verhaald. Niet-verkochte spullen moeten na afloop van de markt meteen worden meegenomen. Aanwijzingen van de politie, brandweer en de toezichthoudende ambtenaren dienen te worden opgevolgd.