25
apr
'22
Expositie schilderijen Esther Kortekaas in Munnekeweij. (foto's)
Geschreven door Redactie BON

Expositie schilderijen Esther Kortekaas in Munnekeweij. (foto's)

Vanaf vandaag zijn er een nieuwe schilderijen te bewonderen in de hal van woonzorgcentrum Munnekeweij te Noordwijkerhout. De doeken die worden geëxposeerd zijn gemaakt door de 54-jarige Esther Kortekaas. Deze geboren en getogen Voorhoutse hobbyschilder, schildert al zo’n 25 jaar. Haar favoriete thema’s zijn mensen en dieren. "Ik schilder vooral omdat het leuk is om te doen. Soms zie ik een afbeelding of foto en dan verbeeld ik mezelf...

dat het groot nageschilderd aan mijn muur hangt. En dan begin ik er gewoon aan. Het moet er vooral aantrekkelijk uitzien om naar te kijken, is mijn uitganspunt en doel. Dat mensen dat ook vinden blijkt wel, omdat ik regelmatig een schilderij verkoop.

Ik vind het een eer als mensen een doek van mij aan hun muur willen hebben. Ook krijg ik opdrachten om (vaak overleden) huisdieren te schilderen. Ook dat is mooi om te doen, maar wel spannend, omdat ik de gelijkenis moet treffen. Het is niet zomaar een hond die ik schilder: het is hún hond, met die ene blik in zijn ogen…"

In haar kleurgebruik wisselt ze erg, maar het schilderen in sepiakleuren heeft haar voorkeur. Deze kleur komt in elk van haar schilderijen terug, soms met bijkleuren, soms alleen sepia/zwart/wit, zoals ook bij de expositie te zien is. "Het schilderen met olieverf heeft mijn voorkeur. Daarnaast schilder ik ook wel met acrylverf en soms experimenteer ik met wat collagetechnieken en bladgoud".

Deze expositie is tot begin juli te bezichtigen, daarna is er weer plaats voor een nieuwe expositie. Wilt u graag uw kunstwerken aan een groter publiek tonen, dan kunt u contact opnemen met Marijke den Elzen van Munnekeweij via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 088-9211406.

Foto's BON.