Datum: 21-05-2022 - 08:19
23
apr
'22
'55 jaar Babyfaaten' mooiste mozaïek van 2022 in Noordwijkerhout. (foto's mozaïeken en prijsuitreiking)
Geschreven door Redactie BON

'55 jaar Babyfaaten' mooiste mozaïek van 2022 in Noordwijkerhout. (foto's mozaïeken en prijsuitreiking)

Zaterdagmorgen 23 april kwamen de deelnemers bij elkaar voor de prijsuitreiking van de bloemmozaïek-wedstrijd 2022, die gehouden werd in het 'Hart van de Bollenstreek' Noordwijkerhout. De 14 mozaïeken (in 2019 > 12) rondom de Witte Kerk, ook één in de grote hal van de Munnekeweij en één voor de Sint Jozefkerk, werden beoordeeld door Nicole Vink en Petra Wijnands. De twee juryleden gaven aan...

dat ze het weer superleuk vonden om de bloemmozaïeken te mogen jureren en blij zijn dat het weer mag na twee jaar coronapauze. Ook waren ze erg blij met zoveel mooie creaties en dan ook weer twee meer dan in 2019. Het was daardoor erg moeilijk en heeft de jury er best lang over moeten praten, maar ze zijn er gelukkig toch uitgekomen.

Organisator Nico Koomen van TPN bedankte iedereen voor hun deelname en alle kwekers en vrijwilligers op de velden voor het leveren van de bloemen. Nicole maakte de uitslag bekend in Restaurant To Meat/Feest van Harry en als mooiste mozaïek van 2022 kwam die van '55 jaar Babyfaaten' onder aanvoering van natuurlijk jubileumpaar Prins Jubel en Prinses Emerald.

Hieronder de volledige uitslag en de toelichting van de jury. In de fotogalerij de foto's van de winnaars en van alle mozaïeken.

1e categorie scholen:
Alle lof naar alle drie de scholen, de kinderen hebben heel hard gewerkt. Wat heel knap is dat ze alle drie de scholen, gebruik hebben gemaakt van 3d objecten. Erg leuk om te zien dat het thema van de Bloemencorso goed gebruikt is. Een aantal kleine verschillen hebben geleid tot deze uitslag:

1e prijs gaat naar de Regenboogschool met 'Mogen zijn wie je bent en dat is ook Vrijheid' mooi thema, erg actueel en strak uitgebeeld. Super gedaan.

2e plaats gaat naar de Sint Victorschool met een kleurig, keurig en strak ontwerp 'De Sleutel naar Vrijheid'.

3e plaats de Prinsenhofschool, erg veel werk aan gehad, alle objecten rondom gestoken. De duif, het vredessteken en het jongetje en het meisje. Knap gedaan!

2e categorie verenigingen/bedrijven/instellingen/politiek:
Ook voor deze categorie geldt, allemaal heel erg bedankt voor de deelname. Zonder jullie, geen mozaïeken en reuring rondom de Witte Kerk en twee daarbuiten. Het blijft leuk om creatief bezig te zijn met elkaar.

1e plaats is voor Daycare Partou (Smallsteps Kinderopvang). Super leuk thema 'Tea Party time for a floral memory'. Goede interactie met de mensen in het dorp. Allemaal aan tafel een kopje thee drinken en foto’s maken. Veel te zien op tafel van mooie hoeden en taartjes, cupcakes noem maar op. Een gezellige boel…Top.

2e plaats gaat naar Triathlon Vereniging de Bollenstreek '30 jaar triathlon dat moet gevierd worden'. Superleuk ontwerp, voetstappen, fietswielen, zwemmers in het donkere water. Alles komt aan bod en zelfs een taart om het te vieren.

3e plaats is voor Carnavalsvereniging De Kaninefaaten met 'Prins Heen en Weer'. Strak ontwerp en met zorg en aandacht uitgevoerd.

'Last but not least' de prijs van het mooiste mozaïek van het bloemencorso-weekend 2022 gaat naar de 55-jarige Babyfaaten van Prins Jubel en Prinses Emerald. Prachtig ontwerp met een 3d element, ook met de stelen gewerkt en met confetti onder het ontwerp. Hij springt er echt uit en alle Babyfaaten hebben er aan meegewerkt. Petje af, echt een goede samenwerking. Super!

De overige deelnemers met de complimenten van de jury en organisatie zijn: Munnekeweij, Sint Jozefkerk, VVV Noordwijkerhout, CDA, PUUR, NZLokaal en Partij voor de 1woners.

Foto's prijsuitreiking en alle mozaïeken BON. Klik hier voor de foto's van de opbouw.