Datum: 21-05-2022 - 08:05
22
apr
'22
Kinderburgemeester Tess van Eijk geeft startschot Kindercorso en is met 400 kinderen een groot succes. (foto's)
Geschreven door Redactie BON

Kinderburgemeester Tess van Eijk geeft startschot Kindercorso en is met 400 kinderen een groot succes. (foto's)

Na de succesvolle nieuwe edities van 2018 en 2019 van het Kindercorso, verplaatsing naar de avond voor het verlichte Bloemencorso in Noordwijkerhout, kwam er helaas een coronapauze van maar liefst twee jaar. Maar gelukkig heeft dit uiteindelijk toch weer een zeer positieve invloed gekregen op het aantal deelnemertjes in 2022. Er hadden zich maar liefst 400 kinderen (200 in 2019) veelal via scholen aangemeld...

om mee te rijden op donderdagavond 21 april. Vanaf 18.00 uur was het een flink gekrioel van kinderen op het Marktplein en zij kregen hulp van ouders, opa's en oma's ect. om hun vervoermiddel rijkelijk te versieren met bloemen. Na een uurtje hard werken gingen de kinderen met een lekker avondzonnetje om 19.00 uur van start in de kleur- en bloemrijke kinderstoet.

Het startschot werd gegeven door Noordwijkse kinderburgemeester Tess van Eijk in het bijzijn van burgemeester Wendy Verkleij van de gemeente Noordwijk. Vervolgens reed de stoet door het centrum van Noordwijkerhout onder muzikale begeleiding van Drumfanfare Altesa uit De Zilk. Er was een grote publieke belangstelling voor de kinderen en zo deed men als laatste nog een rondje rondom de Witte Kerk. 

De Kindercorso eindigde weer op het Marktplein waar de deelnemende kinderen een Kindercorso-vaantje kregen en was er ook een pakje drinken met een bon van Cafetaria De Koetiller in de Havenstraat. Een woord van dank aan alle kwekers voor het leveren van de grote hoeveelheid bloemen en Timmers Verpakkingen op Gravendam voor het leveren van het vele oasegroen en verpakkingsmateriaal.

De organisatoren TPN en Nico Koomen kijken met een deelname van maar liefst 400 kinderen, uitermate tevreden terug op een zeer geslaagd Kindercorso 2022. En als het aan de kinderen ligt (kijk maar naar de foto's), weer heel graag tot volgend jaar....

Foto's BON. Luchtfoto Marktplein PR, waarvoor dank.