Datum: 06-07-2022 - 12:55
21
apr
'22
Bibliotheek online Koffie+: 'BIJ-leren' over bijen
Geschreven door Kinderboerderij De Dierenhoeve

Imker bezoekt Dierenhoeve op 23 april in het weekend van de Nationale Bijentelling.

Aankomend weekend, 23 en 24 april, is de Nationale Bijentelling, en daarom is er op zaterdag 23 april een en ander georganiseerd op De Dierenhoeve rondom dit thema. Zaterdagmiddag komt Vincent Heemskerk, de imker van de 'Vlakbij' op De Dierenhoeve. Hij zal meer vertellen over bijen en wat een imker allemaal doet, zie ook de Facebook berichten op de pagina van de Dierenhoeve. Daarnaast zal er veel materiaal te zien...

zijn over het imkeren, maar ook over wilde bijen en natuurlijk is er honing om te proeven en te kopen. Vincent zal proberen om alle vragen te beantwoorden die er leven bij jong en oud over zowel honingbijen als wilde bijen.

Wist je bijvoorbeeld dat er 360 verschillende bijensoorten zijn in Nederland waarvan 29 soorten hommels? Maar enkele bijen soorten gehouden kunnen door een imker gehouden worden en de rest solidair (alleen) leeft of in een klein volkje?

Kan je niet komen en wil je wel meedoen aan de Nationale Bijentelling kijk dan vooral op https://www.nationalebijentelling.nl hier vind je hoe je mee kan doen en je kan er een mooie zoekkaart downloaden!