Datum: 28-11-2022 - 17:25

22
apr
'22
Digitaal spreekuur in de Bibliotheek voor vragen over laptop, tablet op smartphone.
Geschreven door Bibliotheek Bollenstreek
Foto's Redactie BON

De Bibliotheek zoekt digitale vrijwilligers.

De samenleving wordt steeds digitaler en niet iedereen kan die digitalisering bijbenen. Het (Digi)Taalhuis van Bibliotheek Bollenstreek helpt mensen die achterblijven op het gebied van digitale vooruitgang door middel van Digimaatjes. Voor de Bibliotheken in Lisse, Noordwijk en Noordwijkerhout is de Bibliotheek Bollenstreek op zoek naar geduldige en zelfstandige vrijwilligers die weten hoe een computer werkt en bekend zijn met de digitale overheid...

Vrijwilliger hoeven geen IT’er te zijn of alles te weten over de laatste apps. We zoeken vrijwilligers die het een uitdaging vinden om met mensen met beperkte digitale vaardigheden aan de slag te gaan en hun angst voor de digitale wereld weg te nemen.

Digitale vrijwilligers (digimaatjes) worden in een 1-op-1 traject gekoppeld aan iemand die digivaardiger wil worden. Ze begeleiden en oefenen de basisbeginselen van het computergebruik. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een online doktersafspraak, oefenen met het gebruik van een muis en het aanvragen van een nieuw rijbewijs. Het traject is bedoeld om de angst die vaak heerst bij ‘digibeten’ weg te nemen door op een informele manier te oefenen.

Een Digimaatje maakt echt het verschil voor iemand. De tijd die vrijwilligers kwijt zijn is ongeveer 1 tot 1,5 uur per week voor een periode van 2 maanden. Uiteraard is er passende begeleiding en wordt er een basistraining aangeboden. Ook is er ruimte voor verdere specialisering.

Meer informatie is te vinden op de website van de Bibliotheek Bollenstreek www.bibliotheekbollenstreek.nl/vrijwilligers. Voor vragen en voor het maken van een afspraak voor een oriënterend gesprek kan contact opgenomen worden met Roy Geers, (Digi)Taalhuis Coördinator Bibliotheek Bollenstreek Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto Bibliotheek Bollenstreek.