21
apr
'22
Wethouder beantwoordt 'kort maar krachtig' rondvraag NZLokaal over 'onveilige situatie Pilarenlaan'.
Geschreven door NZLokaal / College van B&W

Wethouder beantwoordt 'kort maar krachtig' rondvraag NZLokaal over 'onveilige situatie Pilarenlaan'.

Het raadslid Wally Rodenburg van de fractie van NZLokaal diende een rondvraag in voor de behandeling in de vergadering van de commissie Ruimte van 20 april 2022. De rondvraag met als onderwerp 'informatiebord op een onveilige plaats' werd op deze avond ook beantwoordt door demissionair-wethouder Roberto ter Hark. Korte toelichting NZLokaal: Door onze kernen heen zijn op meerdere locaties borden geplaatst...

waarop inwoners en toeristen kunnen lezen over een stukje geschiedenis van deze plek. Door NoVaTo zijn wij aangesproken met als eerste een compliment en als tweede een opmerking over een 'onveilige situatie' welke wij delen. Het betreft een geplaatst bord op de Pilarenlaan bij Puyckendam in Noordwijkerhout (zie foto). Er is hier gekozen om het bord aan de rijbaan te plaatsen.

Rondvraag:
1. Deelt u onze mening dat in deze bochten en voor de gekozen plek de aanloop naar dit bord altijd over de rijbaan dient te geschieden en minder valide gezien de stoep deze niet kunnen benaderen?

2. Zo ja. is het niet een veiliger idee om wat stoeptegels te verleggen (perk herstellen)en eventueel extra te plaatsen zodat vanaf het voetpad aan de andere kant van de groenstrook het informatiebord te benaderen is?

Het antwoord van demissionair-wethouder Roberto ter Hark op deze rondvraag was 'kort maar krachtig': "Ja wij delen uw mening en we zullen tot het verplaatsen van het bord overgaan".

Foto PR.