Datum: 09-08-2022 - 01:22
20
apr
'22
Oranjevereniging Noordwijkerhout presenteert het programma rondom Koningsdag.
Geschreven door Oranjevereniging Noordwijkerhout

Oranjevereniging Noordwijkerhout presenteert het programma rondom Koningsdag.

Na twee coronajaren met een alternatief Koningsdag-programma, kan de Oranjevereniging Noordwijkerhout dit jaar weer ouderwets uitpakken rondom Koningsdag 2022. Het programma bevat veel activiteiten zoals o.a. de koningsmarkt, Koningspop, Koningsbingo, Koningsdrive, nieuw is straatgolf en een muzikale Koningsdag in Munnekeweij. Het volledige programma kunt u hier op BON vinden of op de website van de Oranjevereniging...

Programma rond Koningsdag 2022. 

Dinsdag 26 april
21.00 uur - Koningsnacht
In Café van der Geest is er volop muziek met optredens van René Karst en Immer Hansi. Toegang vanaf 18 jaar. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de bar.

Koningsdag woensdag 27 april
7.00 uur - Feestelijk vlagvertoon
Natuurlijk vragen we ook in 2022 weer aan alle inwoners van Noordwijkerhout om op Koningsdag vanaf zonsopgang, 6.15 uur tot zonsondergang om 21.00 uur, onze Nationale driekleur uit te hangen. En omdat we de verjaardag van onze Koning vieren mag dit mét Oranje Wimpel.

Dan gaan wij, enkele bestuursleden van de Oranjevereniging, voor dag en dauw uit de veren om maar liefst 30 enthousiaste ‘Vlaggers’, die open doen als wij aanbellen, verblijden met een heerlijk stuk gebak van Echte bakker van Eeden

Zorg ervoor dat in ieder geval om 7.00 uur uw vlag buiten hangt en u thuis bent want zo’n heerlijke verrassing wilt u natuurlijk niet mislopen. Wie weet heeft u gebak bij de koffie. Deze lekkernij wordt u aangeboden door Hogervorst mechanisatiebedrijf, Echte bakker van Eeden en de Oranjevereniging.

8.00 tot 15.00 uur - 60ste Koningsmarkt
Traditiegetrouw organiseert Scouting Bosgeest dit jaar weer de ouderwets gezellige Koningsmarkt. Rondom de Witte Kerk verkopen zij mooie spullen in de categorieën: boeken, platen, keuken, kleren, speelgoed, curiosa, glas, blik, klein-meubelen, knuffels, elektrische apparaten en nog veel meer!

De opbrengst wordt door de jeugdgroep gebruikt voor het onderhoud van het clubhuis en uitbreiding van het spelaanbod. Alle medewerkers zijn vrijwilligers bij deze markt. Kom lekker snuffelen in de meer dan 50 kramen waar alle mogelijke spullen zijn uitgestald. Kortom vermaak je rondom de tuin van de Witte Kerk!

10.30 uur - Lintjesfeest
Alle mensen uit Noordwijkerhout, met een Koninklijke Onderscheiding, worden in De Witte Kerk ontvangen en de nieuw gedecoreerden worden voorgesteld. De gedecoreerden ontvangen persoonlijk een uitnodiging.

10.30 uur - Muzikale Koningsdag in Munnekeweij
In Topaz Munnekeweij wordt de live muziek deze Koningsdag verzorgd door Daan de Mooij onder muzikale begeleiding van Eric Diepstraten. Zing gezellig mee met de bekende liedjes. Deze ochtend is speciaal voor de bewoners van Munnekeweij. In de Tuinkamer is de ontvangst met koffie/thee met wat lekkers.

11.00 uur - Koningspop
Ook dit jaar verzorgt de Oranjevereniging in samenwerking met Het Feest van Harry een muzikale feestdag. Vanaf het podium in de tuin van de Witte Kerk zullen een aantal Noordwijkerhoutse bandjes voor u optreden. Muziek blijft een hoofdrol spelen en door onze DJ wordt alvast een opmaat gemaakt naar de volgende band.

Het wordt dus weer een feest voor ons, Noordwijkerhouters. RA Sound & Light zal ook dit jaar weer voor de technische ondersteuning zorgen. Deze hele dag is alleen mogelijk met de steun van vele (horeca)-ondernemingen uit Noordwijkerhout en de Bollenstreek.

Nieuw !! Vanaf 11.00 uur - Straatgolf, start vanaf De Brink
Straatgolf is te beoefenen door jong en oud. De belangrijkste elementen van gezelligheid zijn nog altijd, een beetje actie, beetje relaxen, lekker lachen en toch ook dat stukje sensatie. Straatgolf heeft al deze elementen in zich. Als pilot dit jaar gaat de Oranjevereniging Noordwijkerhout dit ook in ons mooie dorp organiseren.

Er zal gestart worden op De Brink. Daar zullen wij de eerste uitleg geven en jullie de benodigde materialen meegeven, zoals een speciale ‘golfclub’ met natuurlijk een aangepaste bal. Er wordt natuurlijk bij hole 1 gestart. Dit jaar zullen er 12 bijzondere holes bespeeld kunnen worden.

Te veel verklappen doen we niet, we zijn zelf heel enthousiast en hopen u 27 april te zien. Wel graag vooraf aanmelden omdat het voor ons het handigste is u een starttijd te geven, aangezien er achter elkaar gestart zal worden.

Vanaf 10 jaar ben je welkom, maar dan wel onder begeleiding van een volwassene. Het inschrijfgeld betreft € 5,50 en voor donateurs € 4,00. Voor aanmeldingen en overige informatie verwijzen wij u naar onze site www.ovnwh.nl 

Voor de echte golfliefhebbers is er op Golfbaan Tespelduyn, golfen voor het goede doel: De Honingraat. Meer informatie: https://golfbaantespelduyn.nl/koningsdag

14.00 uur - KoningsBingo in Puyckendam
In het Ontmoetingscentrum van Puyckendam zullen de ballen voor de bingo gaan rollen. In de pauze wordt een Gezellige Quiz gespeeld. Zorg dat u erbij bent. De entree voor deze geheel verzorgde middag, inclusief bingo en een quiz bedraagt € 5,00.

De zaal is open vanaf 13.00 uur. De Oranjevereniging biedt u de koffie/thee met wat lekkers en een drankje met een hapje aan. Samen met hulp van de vrijwilligers van de SOP wordt u vermaakt. Inwoners van Noordwijkerhout van 60 jaar en ouder zijn van harte welkom.

Nieuw !! 14.00 uur - Koningsdrive in De Parade
Er zal worden geklaverjast op z’n Rotterdams. Iedereen kan individueel meedoen. Geen teams. De prijzen jaja… vleesbonnen en lekkere worsten ontbreken nu ook niet. Als kers op de taart is er de loterij. In de donateursloterij zijn ook taarten van de partij. Neem wel uw donateurskaart mee om mee te dingen naar deze extra prijzen! Niemand gaat met lege handen huiswaarts.

U bent van harte welkom in De Parade aan de Van der Weijdenlaan 2a in Noordwijkerhout. De zaal is open vanaf 13.15 uur. De wedstrijd start om 14.00 uur aanvang. U wordt ontvangen met een gratis kopje koffie/thee. Tijdens de 3 te spelen hekjes wordt rondgegaan met een schaal hapjes.

Inschrijven kan heel gemakkelijk via de site van de Oranjevereniging. Op www.ovnwh.nl is een inschrijfformulier te vinden. In het Victorhuis en in De Maasgaarde zal vooraf een intekenlijst liggen voor de plaatselijke klaverjassers. U kunt Inschrijven of intekenen tot 20 april.

Het inschrijfgeld bedraagt € 8,00. Bij voorinschrijving is voor donateurs het inschrijfgeld € 6,00. Indien er nog plaatsen vrij zijn is inschrijven op 27 april aan de deur mogelijk. Het inschrijfgeld bedraagt dan voor iedereen € 10,00. Dus kom gezellig met uw partner, kaartmaat of vriendenclub en beleef de Koningsdag met vele andere enthousiaste klaverjassers. 

Kleurwedstrijd
De Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen heeft een kleurplaat beschikbaar gesteld. In heel Nederland wordt overal dezelfde kleurplaat gekleurd. Ben je tussen de 0 en 12 jaar en wil je ook meedoen? Zorg dan dat je de tekening mooi kleurt en lever hem vóór 24 april in bij Vink Multimedia, Havenstraat 9a, en maak kans op een leuke prijs. Je kunt de kleurplaat downloaden op de site www.ovnwh.nl.

Woordzoeker
De Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen heeft een woordzoeker beschikbaar gesteld. In heel Nederland wordt overal dezelfde woordzoeker opgelost. Doet u ook mee? Los dan de woordzoeker op, zet onder de oplossing uw naam en e-mailadres en lever hem vóór 24 april in bij Vink Multimedia, Havenstraat 9a, en maak kans op een leuke prijs. Je kunt de woordzoeker downloaden op de site www.ovnwh.nl