Datum: 25-06-2022 - 15:10
20
apr
'22
Historicus Mark Sijlmans opent Flower Event 'Freedom' in de Witte Kerk. (foto's)
Geschreven door Redactie BON

Historicus Mark Sijlmans opent Flower Event 'Freedom' in de Witte Kerk. (foto's)

In aanloop naar Bloemencorso Bollenstreek 2022 vindt vanaf vandaag, na een coronapauze van twee jaar, wederom het succesvolle Flower Event (5e) plaats in de monumentale Witte Kerk van Noordwijkerhout. Tijdens deze kleurrijke bloemenshow georganiseerd door TPN (Toeristisch Platvorm Noordwijkerhout) met als thema ´Freedom´, presenteren de veelal Noordwijkerhoutse kwekers....

aangesloten bij LTO en KAVB al hun fraaie (bol)bloemproducten. De opening van het Flower Event op woensdagmorgen 20 april werd gedaan door historicus Marc Sijlmans uit Noordwijk. Speciaal voor deze gelegenheid 'bloemenburgervader' en mede-organisator Aad van Ruiten, bedankte in zijn toespraak de meer dan 20 vrijwilligers.

Deze vrijwilligers o.l.v. Marleen Straathof (Marleen's Groendecoratie) en Tineke Geerlings (Typisch Tien) hebben weer keihard gewerkt, aan de totstandkoming van het bloemrijke 'Flower Event' met als thema dit jaar 'Freedom'. Het is het thema van twee jaar geleden, maar helaas nog steeds actueel met de oorlog in Oekraïne; aldus Aad van Ruiten.

De Noordwijkse historicus Marc Sijlmans, die zich o.a. inzet voor Stichting Stolpersteine Noordwijk voor het plaatsen van Stolpersteine in Noordwijk, kreeg na zijn toespraak (lees hier) de eer om de deur van de Witte Kerk en daarmee het Flower Event voor bezoekers te openen.

Met deze feestelijke en bloemrijke opening bent u van harte welkom van woensdag 20 april tot en met zaterdag 23 april, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur, om de bloemenpracht (ondanks de foto's op BON) zelf te komen bewonderen en om de heerlijke bloemengeuren tot u te nemen. De toegang is gratis.

Foto's BON.