Datum: 25-06-2022 - 16:54
19
apr
'22
Bloemencorso in de gemeente Noordwijk. (verkeersmaatregelen: parkeren, wegafsluitingen, route, tijden)
Geschreven door Gemeente Noordwijk

Bloemencorso in gemeente Noordwijk. (verkeersmaatregelen: parkeren, wegafsluitingen, route, tijden)

Het Bloemencorso van de Bollenstreek heeft door de coronamaatregelen 2 lentes niet kunnen rijden. Dit jaar kan het weer! Het grootste lentefeest van Nederland start op 22 april 2022 in Noordwijkerhout en op 23 april 2022 in Noordwijk. Daarnaast worden er diverse side events georganiseerd. De gemeente Noordwijk verwacht op de corsodagen vele bezoekers. Om het Bloemencorso goed en veilig te laten verlopen...

worden er diverse wegen afgezet. Hieronder vindt u meer informatie over de corsodagen en de verkeersmaatregelen.

Noordwijkerhout
Straten tijdelijk afgesloten

Kindercorso
Op donderdag 21 april 2022 vanaf 18:00 uur versieren kinderen hun fiets op het Marktplein. Om 19:00 uur rijdt de bonte stoet een rondje door het centrum. Route: Marktplein, Havenstraat, Zeestraat, Victoriberg, Dorpsstraat, Havenstraat, eindpunt Marktplein. Om dit kindercorso veilig te laten verlopen, is het centrum op die dag afgesloten voor al het verkeer van 18:00 tot 21:00 uur, behalve voor voetgangers.

Verlichte corso 22 april 2022
15:15 uur: bezichtiging stilstaand bloemencorso op de Herenweg, De Brink en Dorpsstraat
21;00 uur: opening corso bij de Witte Kerk
21:15 uur: start rondgang verlicht bloemencorso door het centrum vanaf de Herenweg.

De Herenweg is op vrijdag 22 april 2022 afgesloten tussen de kruising Herenweg/Zanderij voor motorvoertuigen. De kruising Herenweg-Dorpsstraat-Victoriberg-Langevelderweg is tot na het wegrijden van het bloemencorso (om ± 21:30 uur) afgesloten.

Inwoners kunnen via de Langevelderweg, Anemoonweg, Zanderij de wijk in- en uit. ’s Avonds worden de straten op de route tijdens het voorbijrijden van de verlichte optocht tijdelijk afgezet voor autoverkeer. De parkeergarages Victoriberg en Coremolen zijn tijdens het voorbijrijden van het bloemencorso niet bereikbaar. (ca. 21:00 - 21:45 uur).

Corsoroute
De verlichte corsowagens rijden de volgende route:
21:15 uur - vertrek kruising Herenweg-Dorpsstraat-Victoriberg-Langevelderweg > Victoriberg > linksaf Kerkeland > linksaf Dorpsstraat > rechtsaf langs de Witte Kerk > Havenstraat > rechtsaf Koninginneweg > linksaf Viaductweg > Wildlaan > rechtsaf Maandagsewetering > eindpunt Gieterij om ca. 22:00 uur.

Fietsen stallen
Wij verzoeken u vriendelijk om uw fiets zoveel mogelijk buiten het centrum te stallen, zodat de corsobezoekers en de hulpdiensten er geen hinder van ondervinden. Tijdelijke fietsenstallingen vindt u op:

Het Landbouwplein (vanaf 10:00 uur bewaakt).
De Victoriberg nabij Salvatorhof (onbewaakt).
De Brink (onbewaakt).
Het Marktplein (onbewaakt).
Parkeren auto’s tijdens het corso
Parkeergarage Victoriberg (tot 24.00 uur geopend)
Parkeergarage Coremolen (tot 22.00 uur geopend)
Ambachtsweg in de berm aan de slootzijde
Parkeerplaatsen De Oude Schelft (Maandagsewetering) en De Tijdelijke Schelft (Schelftweg).

Parkeerverboden.
Op het Marktplein geldt van donderdag 21 april 2022 15:00 uur tot en met vrijdag 2022 24:00 uur een parkeerverbod. Op 22 april 2022 kan er niet geparkeerd worden op De Brink. In verband met het aanrijden en opstellen van de praalwagens op de Herenweg en het formeren van de muziekkorpsen aan het begin van de avond is parkeren bij de St. Jozefkerk ’s middags en ’s avonds niet mogelijk. Parkeren op de Koninginneweg (het gedeelte tussen de Havenstraat en Viaductweg) is op de corsovrijdag niet mogelijk.

Parkeren bussen
Bussen kunnen parkeren op de Oosterduinen. Te bereiken via de N206 afslag Noordwijkerhout. 

Noordwijk
Zaterdag 23 april 2022. Om 9:15 uur vertrekt de bloemencorso vanaf de Koningin Wilhelminaboulevard naar Haarlem. De Koningin Wilhelminaboulevard is vanaf vrijdagmiddag 22 april 2022 tot en met zondag 24 april 2022 gesloten voor al het verkeer. In dat weekend staan er praalwagens en de mooiste file opgesteld op deze boulevard.

Arriva
De bussen rijden op de corsodagen een aangepaste route. Voor meer informatie zie de website van Arriva.

Wegslepen auto’s op de route
Auto’s die op de corsoroute staan en het doorrijden van de corsowagens hinderen, zullen worden weggesleept.

Informatie
Voor meer informatie zie de website van het Bloemencorso.

Routekaart met tijden vrijdag 22 april en zaterdag 23 april, klik hier.