Datum: 13-08-2022 - 02:55
Nieuwe aanbiedingen met (weekend)voordeel op actiepagina, klik hier.
18
apr
'22
75 jaar Bloemencorso Bollenstreek. (programma en route vrijdagavond en zaterdag met tijden)
Geschreven door Bloemencorso Bollenstreek

75 jaar Bloemencorso Bollenstreek. (programma + route met tijden vrijdagavond en zaterdag)

75 jaar Bloemencorso Bollenstreek van 20 t/m 24 april 2022, het grootste lentefeest met als thema 'Celebrating Memories'. Hierbij het programma en de route met tijden: Beleef ‘Achter de Schermen’ hoe de praalwagens met hyacinten, tulpen en narcissen worden gedecoreerd door de stekersverenigingen. Met de ‘eerste steek’ wordt woensdagmiddag op de praalwagen van de gemeente Teylingen door een prominent de feestelijke aftrap...

gegeven voor dit kleurrijke stekersevenement waarbij vele honderden vrijwilligers zijn betrokken. Tijdstip: woensdag en donderdag van 9.00 tot 21.00 uur en vrijdag tot 12.00 uur. Locatie: Tennishal De Klinkenberg, Rijksstraatweg 56, 2171 AM Sassenheim.

VRIJDAG 22 APRIL
Vrijdagmiddag staan de praalwagens opgesteld in het centrum van Noordwijkerhout, evenals de luxe wagens. Bezoekers kunnen alle prachtig gedecoreerde wagens van dichtbij bekijken en fotograferen. ’s Avonds rijdt het corso verlicht door Noordwijkerhout, wat het Lichtjescorso wordt genoemd. Hier vindt ook de officiële opening plaats bij de Witte Kerk rond 21.15 uur.  

ROUTE LICHTJESCORSO NOORDWIJKERHOUT
21.15 uur Herenweg / Victoriberg
21.20 uur Kerkeland / Dorpsstraat
21.25 uur Havenstraat (‘t Witte Kerkje)
21.30 uur Koninginneweg
21.40 uur Viaductweg
21.50 uur Maandagse Wetering
22.05 uur Eindpunt Gieterij

ZATERDAG 23 APRIL
De feestelijk start van corsozaterdag begint om 9.15 uur op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk. Van daaruit trekt de kleurrijke stoet via Voorhout naar Sassenheim. Van 13.00 tot 14.00 uur staan de corsowagens opgesteld in de Hoofdstraat in Sassenheim voor een pauzemoment. Ideaal voor bezoekers om de wagens van dichtbij te bekijken en te fotograferen.

Vervolgens rijdt het corso naar Lisse en passeert daar ook Keukenhof alvorens het naar Hillegom rijdt. In Bennebroek is er opnieuw een pauzemoment waarbij de wagens van 18.15 tot 19.15 uur nabij de Linnaeshof worden opgesteld. Daarna vervolgt het corso zijn weg via Heemstede naar Haarlem waar het corso tussen 21.30 en 22.00 uur een feestelijk onthaal te wachten staat op het Houtplein en de Gedempte Oude Gracht.

ZONDAG 24 APRIL
Nog even nagenieten tijdens de praalwagen expo op de Nassaulaan en de Gedempte Oude Gracht in Haarlem tot 17.00 uur. Behalve dat het Bloemencorso Bollenstreek het enige en grootste gratis evenement van dit kaliber is in het voorjaar, is het ook nog eens het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen.

Geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren die dit omgeeft. De optocht bestaat uit zestien praalwagens en meer dan twintig rijk met bloemen versierde luxewagens. Voor een extra feestelijke uitstraling wordt de stoet begeleid door muziekkorpsen. Langs de gehele route is er voldoende ruimte voor de vele honderdduizenden bezoekers. 

Tot ziens in 2023.
Dan is het grootste lentefeest van 22 tot en met 23 april 2023. Corsozaterdag is dan op 22 april. Kijk voor alle info op de website van het Bloemencorso.

Routekaart met tijden zaterdag 23 april.