Datum: 23-05-2022 - 01:53
13
me
'22
Sportpark De Boekhorst officieel in gebruik genomen. (foto's + dronefilm)
Geschreven door Redactie BON

Sportpark De Boekhorst officieel in gebruik genomen. (foto's + dronefilm)

In 2017 (de start van de eerste plannen waren al in 2014) werd er na lang en veel praten in de toenmalige gemeenteraad van Noordwijkerhout, de plannen gepresenteerd voor de noodzakelijke herinrichting van Sportpark De Boekhorst. In maart 2018 plaatsten we het eerste item op BON over 'De voortgang herinrichting Sportpark De Boekhorst', waarmee we u sindsdien op de hoogte hebben gehouden over voortgang van de werkzaamheden...

op het sportpark. Nu is het mei 2022 en is de gehele herinrichting van het sportpark voltooid. Op 5 september 2021 werd het terrein van Tennisvereniging De Boekhorst al officieel in gebruik genomen

Op vrijdagmiddag 13 mei was het de beurt aan het gedeelte van VVSB en Northa, burgemeester Wendy Verkleij heeft na een toespraak vanmiddag samen afgevaardigden van VVSB en Northa het compleet vernieuwde Sportpark De Boekhorst officieel geopend. 

Voorzitster Joke Brouwer van Handbalvereniging Northa hield als eerste een toespraak en vervolgens was het de beurt aan voorzitter Arjan Broekhof van VVSB voor zijn speech (klik hier voor de speech). Hierbij werd onder andere Geek den Elzen, leider van de VUT-ploeg, voor al zijn verdiensten benoemd tot erelid van VVSB. 

De officiële opening van Sportpark De Boekhorst werd, met het doorknippen van het lint gedaan. Hiervoor waren uitgenodigd namens Northa: handbalster Marit Huiberts (Sportvrouw van het jaar 2020 in de gemeente Noordwijk, handbalkampioen van Nederland, speelster van Jong-Oranje en handbalster in Denemarken) en het jongste lid van Handbalvereniging Northa Syl van Drenth.

Namens de gemeente Noordwijk knipte burgemeester Wendy Verkleij het lint door en dat werd ook gedaan door VVSB-voorzitter Arjan Broekhof en de man die voor VVSB bij de herinrichting alles in goede banen leidde Cock Geerlings. Het is een prachtig nieuw sportpark geworden waar Noordwijkerhout heel trots op kan zijn en we hopelijk nog lang sportief van kunnen gaan genieten. 

Onze drone-filmer Joop van der Weerd heeft onlangs nog met zijn drone boven het sportpark gevlogen, om via dronebeelden met een 'Blik Op van bovenaf' u het resultaat te laten zien van het nieuwe Sportpark De Boekhorst. 

Dronefilm Joop van der Weerd en foto's opening BON.