Datum: 06-07-2022 - 11:20
13
apr
'22
16 en 17 april mozaïekweekend in De Zilk. (foto's mozaïeksteken Heilig Hartkerk, bloembollenvelden)
Geschreven door Redactie BON

16 en 17 april mozaïekweekend in De Zilk. (foto's mozaïeksteken Heilig Hartkerk, bloembollenvelden)

In 1988 werd door Feestcommissie De Zilk haar 1e mozaïek neergelegd. Een voorbeeld dat werd gevolgd door verschillende andere Zilkers. Een jaar later, in 1989, organiseerde de Feestcommissie haar 1e mozaïekwedstrijd. Inmiddels is dit bloemenevenement uitgegroeid tot een feestelijk weekend dat in de hele Bollenstreek bekend staat. Helaas door de corona pandemie kon het afgelopen 2 jaar niet doorgaan..

Maar het komende Paasweekend van zaterdag 16 april en zondag 17 april, kunt u gelukkig weer een flink aantal mozaïeken (in de vijf voor de wedstrijd verschillende categorieën) bewonderen in en rond De Zilk. Voor meer info zie website Feestcommissie De Zilk.

De redactie van BON was woensdagochtend aanwezig bij één van deelnemers aan mozaïekwedstrijd. Een groep Zilkse vrijwilligers was hard aan het werk in de schuur van de Firma van Haaster op de Zilkerduinweg 338. Het waren een aantal dames die aan het steken waren voor het bloemmozaïek van de 100-jarige Heilig Hartkerk.

Nu was de viering van het 100-jarig bestaan van deze kerk in De Zilk al in 2020, maar ja daar gaan we weer de coronapandemie gooide twee jaar lang roet in het eten. De jubileumcommissie wilde de mooie constructie en het werk wat daar aan heeft gezeten niet verloren laten gaan en zal daarom vol met bloemen komend weekend te zien zijn voor bij de pastorie van Heilig Hartkerk.

Zilker Bert Verhoeven maakte van ijzer de constructie. Ans Nederstigt verfijnde het met gaas en tenslotte werd het geheel beplakt met lagen kranten. Afgelopen maandag zijn de steekers gestart en men hoopt aanstaande vrijdag vroeg in de middag klaar te zijn zodat het grote 3d bloemmozaïek geplaatst kan worden.

Bij het maken van nog wat foto's van bloembollenvelden met bloeiende hyacinten, kwamen we Zilker Theo Bartels tegen. Van zijn mooie oldtimer-vrachtwagen met bloembollenmanden, werden foto's gemaakt voor een boek wat gaat uitkomen over oldtimers in deze streek. Met mooie bloeiende bloembollenvelden op de achtergrond zorgt dat natuurlijk een prachtige mooi plaatje.

Foto's PR en BON (met logo)