Datum: 30-03-2023 - 17:48
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

13
apr
'22
Herenweg op termijn flink op de schop in Noordwijkerhout.
Geschreven door Gemeente Noordwijk
Foto's Redactie BON

Groot onderhoud aan de Herenweg, afsluiting van januari t/m juni 2023.

De Herenweg tussen de Langevelderweg/Dorpsstraat en de oprit van de N206 is aan groot onderhoud toe (zie ook eerder bericht van november 2019). Dit betekent dat het asfalt met de daaronder gelegen fundering moet worden vervangen en ook het riool is aan vervanging toe. Daarnaast brengt men een infiltratieriool aan (dit is een aparte buis om het regenwater af te voeren). Vanaf de Langevelderweg tot de brandweerkazerne...

wordt de betonnen riolering vervangen door een pvc leiding en betonnen putten. Vanwege het veranderende klimaat koppelt de gemeente de kolken in de Herenweg van het bestaande riool af en sluit deze aan op het nog te realiseren infiltratieriool. Ook wordt de bestaande persleiding onder het fietspad vergroot voor de nieuwbouwwijk Landgoed In den Houte.

Asfalteren Herenweg.
De Herenweg, tussen de Langevelderweg/Dorpsstraat en de oprit van de N206, wordt voorzien van nieuw asfalt. Deze werkzaamheden combineert men met enige aanpassingen aan de oversteek bij de Prinsenhofschool en de begraafplaats.

Afsluitingen.
Het vervangen van de riolering en de weg staan gepland van januari tot en met juni 2023. De Herenweg is dan afgesloten voor alle verkeer. Tijdens de werkzaamheden worden er omleidingsroutes ingesteld. De verwachting is dat het project voor de zomer gereed is.

Alles op een rij:
* De Herenweg, tussen de Langevelderweg en de brandweerkazerne, krijgt een nieuw riool.
* De Herenweg, tussen de Langevelderweg en de N206, wordt voorzien van nieuw asfalt.
* De oversteek bij de Prinsenschool en de begraafplaats wordt veiliger gemaakt.

Voorbereidende werkzaamheden.
Het project betreft groot onderhoud met vanuit de gemeente een aantal aanpassingen op gebied van veiligheid. Hierover hebben wij al gesproken met het aanwezige restaurant, de Prinsenhofschool, de beheerder van de begraafplaats en de brandweer.

Bewonersavond.
Middels een brief zijn de omwonenden uitgenodigd voor de bewonersavond op donderdag 14 april. In het ontmoetingscentrum De Maasgaarde aan de Herenweg 9a met een inloop tussen 18.30 en 20.30 uur.

Foto Google