Datum: 05-07-2022 - 03:23
11
apr
'22
Presentatie van Bloemencorso 2022 in Keukenhof. (foto's presentatie en bezoek Keukenhof)
Geschreven door Redactie BON

Presentatie van Bloemencorso 2022 in Keukenhof. (foto's presentatie en bezoek Keukenhof)

Na twee jaar van afwezigheid is het dan bijna zover en zal Bloemencorso Bollenstreek op vrijdagavond 22 april in Noordwijkerhout van start gaan met het verlichte corso. Op zaterdag 23 april zal de bloemenstoet weer stralend van Noordwijk naar Haarlem rijden en dit keer met wel een heel feestelijke lenteboodschap, want dit voorjaar wordt 75 jaar Bloemencorso Bollenstreek gevierd. Het thema is Celebrating Memories....

De presentatie van bloemencorso 2022 vond plaats in Keukenhof, waar directeur Siemerink iedereen van harte welkom heette. Net als het corso was de Keukenhof ook twee jaar niet mogelijk. Hij was blij dat het al zo druk was in het park, op zondag 10 april waren er 26.000 bezoekers en voor maandag 11 april waren er al 20.000 online verkocht,

De praalwagens die twee jaar geleden al voorbereid klaar stonden, zijn weer onder het stof vandaan gehaald. Eén van de 16 praalwagens die gaan rijden is de walvis van de familie Warmenhoven, deze reed 75 jaar geleden al mee in het eerste corso en is wederom gemaakt en rijdt vrijdag en zaterdag dus ook mee. Nazaten van corsovader Willem Warmenhoven waren bij de presentatie aanwezig.

Er is dit jaar met vier designers aan het corso gewerkt. Voorzitter Heemskerk merkte op dat dit misschien volgend jaar wellicht er wel meer kunnen worden en daaraan een designerprijs gekoppeld zou kunnen worden.

Dit jaar werd ook het prentenboek 'Een corso vol verrassingen' gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Emmelie van der Wiel, leerling van De Waterval uit Lisse. Eén van de bestuursleden viel het enthousiasme van Emmelie bij een eerdere presentatie bij van der Valk al op en vandaar dat zij een paar uurtjes vrij kreeg van school om het eerste prentenboek te ontvangen. (zie ook persbericht Bloemencorso)

Bestuurslid Ted Kortekaas deelde mee dat ze maandag 11 april met het hyacinten snijden in de bollenstreek zijn begonnen. Volgende week zal dat in de kop van Noord Holland wel gebeuren. Er bestaat een kleine kans dat er narcissen gebruikt gaan worden dit jaar. Door het mooie weer kan er waarschijnlijk wel weer met dubbele tulpen gewerkt kunnen worden.

Organisatie Bloemencorso: Hele vloot duurzame praalwagenonderstellen.
Na vijftig jaar trouwe dienst heeft Bloemencorso Bollenstreek afscheid genomen van de laatste Fiat tractoren. Zij worden niet langer ingezet om praalwagens te laten rijden. Reden hiervoor is dat ook de laatste wagens zijn vervangen door duurzame praalwagenonderstellen.

Stichting Bloemencorso Bollenstreek is in 2010 al gestart met moderniseren, verduurzamen en vergroenen. Samen met Agro Techniek Holland heeft Bloemencorso Bollenstreek vervolgens een duurzaam praalwagenonderstel ontwikkeld waarvan de eerste exemplaren in dat jaar in gebruik werd genomen.

Daarmee verdwenen al de eerste dieseltractoren, want zo’n nieuw duurzaam praalwagenonderstel is voorzien van een aggregaat dat erin voorziet dat de praalwagen elektrisch wordt aangedreven. Bovendien is het voorzien van een geheel houten vloer, met daarin verwerkte kabelgoten, zodat overal muziek en licht geplaatst kan worden.

In de jaren daarop werd er flink gespaard, gecrowdfund, fondsen aangeboord en werden donaties ontvangen voor verdere verduurzaming. Steeds kwamen er duurzame praalwagenonderstellen bij en nu 75 jaar Bloemencorso Bollenstreek wordt gevierd kan worden gesteld dat het einddoel is bereikt. De hele vloot rijdt met duurzame praalwagenonderstellen.

Foto's BON: presentatie en bezoek Keukenhof.