Datum: 06-07-2022 - 11:46
10
apr
'22
50 kinderen in een zonnige Palmpasenoptocht in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie BON

50 kinderen in een zonnige Palmpasenoptocht. (foto's)

Een traditie die al heel lang in o.a. de katholieke kerken wordt gehouden is Palmpasen. Dit weekend waren er in alle kerken van de Parochie Sint Maarten Palmpaas- vieringen. Na de Palmpaasviering op zondagochtend 10 april in de Sint Jozefkerk, liepen 50 kinderen in een mooie optocht naar buiten. Het zonnetje scheen lekker maar helaas moesten de kinderen het dit jaar in de optocht, wel zonder de muziek van St. Jeanne d'Arc doen....

De muziekvereniging kon door omstandigheden de traditionele Palmpasenoptocht muzikaal niet voorgaan. De kinderen dragen in de optocht een Palmpaasstok (een houten kruis). De stokken zijn versierd met bijvoorbeeld fruit, paaseitjes en andere lekkere dingen.

Bovenin wordt er veelal een broodhaantje geplaatst en is er een buxustakje om de stok helemaal compleet te maken. De Palmpaasstok worden vervolgens weggegeven aan mensen (in Woonzorgcentrum Munnekeweij of zelf gekozen adressen) die langdurig ziek of alleen zijn en volgens de kinderen wat extra aandacht verdienen. 

Palmzondag, ook wel Palmpasen genoemd, is de laatste zondag van de vastenperiode (de zondag vóór Pasen), vanouds de tweede zondag van de Passietijd, maar vooral belangrijk als eerste dag van de Goede Week. Op Palmzondag wordt de blijde intocht van Jezus Christus in Jeruzalem gevierd. (Bron: Wikipedia)

Foto's BON.