Datum: 07-12-2022 - 23:40
10
apr
'22
VVSB neemt een onverwacht punt mee bij DOVO. (uitslagen + stand + interview)
Geschreven door Stephan vd Burg
Foto's Redactie BON

VVSB neemt een onverwacht punt mee bij DOVO. (uitslagen + stand + interview + samenvatting)

Na 82 minuten leek het een treurige middag te worden voor VVSB in Veenendaal. Echter begon toen de totale ommekeer in de wedstrijd pas. Drie keer in zes minuten wisten de Noordwijkerhouters het net te vinden en zo een punt voor de poorten van de hel weg te slepen. Invaller Peet van der Slot opende het bal met een kopbal waarna Danny Bakker tot tweemaal toe ook met het hoofd wist te scoren. Een veerkrachtig elftal stond op!..

Mede door onder andere de schorsing van Nicky Eekhout keerde Jelmer Vijlbrief na lang blessureleed terug in het paars-geel. Met direct een basisplaats kon de ervaren verdediger van VVSB zijn waarde direct weer bewijzen.

De eerste actie van DOVO was direct doeltreffend. Oud-VVSB’er Lulinho Martins werd in de diepte bereikte, kapte naar zijn favoriete rechterbeen en schoot de bal in de lange hoek binnen. Wat volgde was een rommelige wedstrijd. VVSB moest het spel maken, maar slaagde er niet in om de dichtgemetselde muur van DOVO te slechten.

Na een lange blessurebehandeling aan de enkel van Quincy Arends kon in de 25e minuut beide ploegen zich opmaken voor opnieuw een flinke wachttijd. Na een botsing tussen Wout Heemskerk en Nick Hak konden de tulbanden om de hoofden worden gezwachteld. Hak wist nog het duel te vervolgen, Heemskerk werd vervangen door Raygivano Dompig.

Het tempo was uit de wedstrijd waar vooral DOVO van profiteerde. Met een gelukkige lob over doelman Ruben Valk was Matthijs van Nispen de 2e doelpuntenmaker bij de gastheren. Vlak voor rust werd bij een opstootje trainer Wilfred van Leeuwen een rode kaart toegewezen, waarna scheidsrechter Te Kloeze al snel affloot voor de rust en de welkome afkoelingsperiode.

Na de thee was het opnieuw Martins die zijn oude ploeg pijn deed met de 3-0. Verder kwamen de mannen uit Veenendaal niet, want diezelfde Martins zorgde niet voor zijn hattrick. De strafschop werd door de vleugelaanvaller wild over het doel geschoten.

Met nog een kwartier op de klok begon VVSB met aandringen. Doordat het DOVO meer achteruit dwong moesten ook de aanvallers meeverdedigen. Aanvaller Nick Hak kreeg na een overtreding op Danny Bakker zijn tweede gele kaart te zien en DOVO moest dus verder met 10 man. VVSB drong verder aan en het was doelman Jeroen Vrolijk die met twee reddingen op rij zijn doel een minuut later schoon hield.

In de 82e minuut bewees good-old Peet van der Slot weer eens zijn waarde. De Noordwijkerhouter nam plaats bij de voorwaartsen van VVSB en kopte de voorzet van Dompig bij de tweede paal binnen. Het startschot van een doldwaas laatste hoofdstuk van deze wedstrijd. Want niet veel later werd er op bijna identieke wijze weer gescoord door VVSB. Youssef Blel gaf de bal voor op Bakker die met zijn hoofd voor de aansluitingstreffer zorgde.

In Den Bosch had VVSB 5 minuten nodig om drie doelpunten te produceren. Deze zaterdag waren het 6 minuten voor die drie doelpunten. Het was opnieuw Danny Bakker die met zijn hoofd voor het doelpunt zorgde, een doelpunt waar na afloop nog veel over te doen zou zijn geweest. De assistent-scheidsrechter keurde het, in samenspraak met de leidinggevende, doelpunt toch toe aan VVSB en de marge was weer gedicht.

Beide ploegen zullen dit gelijkspelen anders beleven, maar zullen het hier in de strijd onderin mee moeten doen. Voor VVSB is lang treuren er überhaupt niet bij, want dinsdag komt Excelsior’31 op bezoek. In Noordwijkerhout wordt er dan om 20.00 uur afgetrapt.

DOVO – VVSB 3-3: 7. Martins 1-0, 43. Van Nispen 2-0, 48. Martins 3-0, 82. Van der Slot 3-1, 86. Bakker 3-2, 88. Bakker 3-3.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda (55. Joel Videira), Obi Onyeike (77. Ivan Spijkstra), Jermano Lo Fo Sang, Jelmer Vijlbrief (55. Peet van der Slot); Lars Rauws, Enzo Huntink (77. Matthieu van den Assem), Wout Heemskerk (27. Raygivano Dompig), Danny Bakker; Youssef Blel, Jayson Halman.

Tekst: Stefan van den Burg. Klik hier voor een interview met de aanvoerder van VVSB Lars Rauws.

* Uitslagen en stand in fotogalerij.