Datum: 16-08-2022 - 05:41
09
apr
'22
Product van de maand bij Wereldwinkel Noordwijkerhout.
Geschreven door Wereldwinkel Noordwijkerhout

Het verhaal van de Wereldwinkel.

De Wereldwinkel vertelt in de maand april het verhaal van de kleurrijke sjaals uit India. Bovendien geldt de hele maand een korting van 25% op alle sjaals van wol, zijde en katoen. Het verhaal van de Wereldwinkel gaat over Fairtrade producten en hun makers, over verbondenheid met mensen in ontwikkelingslanden en internationale solidariteit. De hele maand april staan in de Wereldwinkel de kleurrijke sjaals uit India in het zonnetjes...

Bijvoorbeeld de wollen sjaals uit Punjab van Siddarth Imports. In Punjab, een Indiase provincie noordelijk van Dehli, wonen nog veel traditionele weversfamilies. Zoals vanouds staan de houten weefstoelen bij de mensen thuis en weven de mannen van het huishouden de sjaals. Deze worden dan door de vrouwen met de hand geborduurd. Dit is ook de reden, dat elke sjaal uniek is.

De producenten ontvangen een goede vaste prijs, er zijn secundaire arbeidsvoorwaarden en goede arbeidsomstandigheden. Voor de wevers en hun families betekent de verkoop van sjaals een bron van inkomsten waardoor zij hun levensomstandigheden kunnen verbeteren. Met een deel van de winst ondersteunt Siddarth Imports een onderwijsproject in Indiase weeshuizen.

Siddarth
De naam Siddarth zal veel mensen bekend in de oren klinken. Het was de naam van een prins die later bekend werd onder de naam Gautama Boeddha. Hij inspireerde door zijn manier van leven heel veel mensen wereldwijd.

Siddarth Imports wil in zijn voetsporen treden en streeft naar verbetering van arbeidsomstandigheden voor producenten in India. Zo krijgen zij de mogelijkheid om voor zichzelf en hun families een beter leven te creëren. 

Meer informatie is te vinden op https://noordwijkerhout.wereldwinkels.nl

Foto's PR.