Datum: 30-06-2022 - 06:27
07
apr
'22
Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima op bezoek in de Duin- en Bollenstreek. (foto's+filmpje bezoek Noordwijk)
Geschreven door Redactie BON

Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima op bezoek in de Duin- en Bollenstreek. (foto's + filmpje bezoek Noordwijk)

Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima brachten vandaag een bezoek aan de Duin- en Bollenstreek. Het volle programma startte in Lisse bij FC Lisse waar ze werden ontvangen door burgemeester Lies Spruit. In het clubhuis had het Koninklijk paar een informele ontmoeting met de Commissaris van de Koning en de burgemeesters van Teylingen, Hillegom, Lisse, Katwijk en..

de Noordwijkse burgemeester Wendy Verkleij. In de bestuurskamer van FC Lisse werd gesproken met de voorzitters van 7 voetbalclubs waarbij ook Arjan Broekhof voorzitter van VVSB aanwezig was. Daarna gingen de vijf burgemeesters met het Koninklijk paar in gesprek over bestuurlijke ontwikkelingen en samenwerking in de Duin- en Bollenstreek.

Het Koninklijk paar bracht vervolgens een bezoek aan een bollenbedrijf in Voorhout, een onderneming in Hillegom, het strand van Katwijk waar gesproken werd met vertegenwoordigers uit de toeristische sector. Het gesprek ging over het streven naar meer verbindingen tussen bedrijven, organisaties en overheden en samenwerken aan een sterk toeristisch netwerk. Dit moet ervoor zorgen dat toeristen tijdens hun bezoek meerdere highlight van de streek aandoen.

Even na 14.00 uur was de gemeente Noordwijk aan de beurt voor een bezoek van het Koninklijk paar. Ze werden bij het Space Business Innovation Centre welkom geheten door burgemeester Wendy Verkleij. Binnen waren er pitches van start-ups in het gebruik van ruimtevaarttechniek in verschillende sectoren zoals gezondheidszorg, agrarisch, klimaat en veiligheid.

Daarna voerden het Koninklijk paar gesprekken met vertegenwoordigers van Space Campus, universiteiten, start-ups, bollensector en overheden over kennis en innovatie. De middag werd door het Koninklijk paar afgesloten met een informele bijeenkomst met de genodigden aan het streekbezoek.

Even na 16.00 uur vertrok het Koninklijk paar weer, na een geslaagd bezoek aan de Duin- en Bollenstreek. Buiten was er ook nog even aandacht van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima voor een aantal Oranjefans die de harde wind en regen hadden getrotseerd om een glimp van het Koninklijk paar op te vangen.

Koning Willem-Alexander nam met veel plezier de Nederlandse vlag als cadeautje in ontvangst en Koningin Maxima ging ondanks dat er flinke haag tussen zat op de foto met een Oranjefan. (zie foto's) Kijk ook bij BOL voor het bezoek aan de gemeente Lisse en aan de gemeente Teylingen in de ochtend. 

Foto's BONWH en foto's en filmpje Flashlight Fotografie.