Datum: 01-07-2022 - 00:19

Nieuwe aanbiedingen met (weekend)voordeel op de actiepagina, klik hier.

04
apr
'22
Prinsenhofschool ontruimd vanwege een verdachte situatie. (update: reactie Team Prinsenhof en bestuur Sophia Scholen)
Geschreven door Redactie BON

Prinsenhofschool ontruimd vanwege een verdachte situatie. (update: reactie Team Prinsenhof en bestuur Sophia Scholen)

Maandagmorgen iets voor 8:00 uur kreeg de politie van Noordwijk een melding binnen dat een onbekende man de Prinsenhofschool aan de Langevelderweg was binnen gelopen en zich verdacht gedroeg. De basisschool is vervolgens ontruimd, de al aanwezige leraren en de kinderen die net naar school kwamen zijn in de Jozefkerk opgevangen. Er was veel politie op de been waaronder ..

de Dienst Speciale Interventies (DSI) en een politiehelikopter. De omgeving van de school werd voor enige tijd afgezet en er heeft een buurtonderzoek plaatsgevonden. De politie heeft de school en directe omgeving doorzocht maar troffen niets verdachts aan. Om 9.15 uur vertrokken de meeste politieagenten weer, maar in de school was nog wel enige tijd een onderzoek gaande. 

Update 13.00 uur Politie Eenheid Den Haag
Uit ons onderzoek blijkt inmiddels dat de melding die vanmorgen gedaan werd over de verdachte situatie bij een basisschool aan Langevelderweg in Noordwijkerhout berust op een misverstand. (BON: verder geen informatie)

Update 16.00 uur: reactie Team Prinsenhofschool en bestuur Sophia Scholen.
Hierbij de informatie over het incident van vanochtend wat zich voorgedaan heeft op de Prinsenhofschool. De melding bij de politie is niet door iemand van de school gedaan, maar door een voorbijganger. Die zag een persoon met een mes de school binnengaan en heeft 112 gebeld. Dit gebeurde voor schooltijd. Er waren op dat moment geen leerlingen op school.

De politie heeft de school gesloten en alle leerlingen zijn door het schoolteam opgevangen en meegenomen naar de kerk waar de ouders ze hebben opgehaald. De politie heeft vastgesteld dat de melding één van onze medewerkers betrof die een taartmes bij zich had om 's middags tijdens de Oekraïne-markt de taart te kunnen snijden. 

Gelukkig blijkt het een misverstand te zijn en is de school nooit een onveilige plaats geweest. Alle betrokkenen hebben te goeder trouw gehandeld. Liever te alert dan te laks. De school ziet de kinderen graag dinsdag weer op school waar hun juf of meester zo nodig nog aandacht besteed aan dit incident.

Op social media gaan veel speculaties rond over wat er zich afgespeeld zou hebben. We vertrouwen erop dat bovenstaande informatie u allen geruststelt.

Foto's BON en PR. Filmpje PR: aankomst en vertrek Dienst Speciale Interventies (DSI).