Datum: 30-06-2022 - 05:34
02
apr
'22
VVSB wint na sterke 2e helft van Harkemase Boys. (uitslagen + stand + foto's + samenvatting)
Geschreven door Stephan vd Burg

VVSB wint na sterke 2e helft van Harkemase Boys. (uitslagen + stand + foto's + samenvatting)

Na een onrustige 1e helft van de paars-gele equipe heeft VVSB, Harkemase Boys vermorzelt in de 2e helft. Youssef Blel was met 3 doelpunten de grote man, waarbij aangetekend mag worden dat al zijn treffers voorbereid werden door Enzo Huntink. Ook Danny Bakker mocht meevieren in de feestvreugde met een droge schuiver achter doelman Erick Jansema. Het feest op De Boekhorst zal nog lang hebben voortgeduurd mede...

door de ‘paas’veiling. Een harde noordenwind zorgde ervoor dat het zeer koud aanvoelde, maar bovenal erg lastig voetballen was op Sportpark de Boekhorst. VVSB begon met wind tegen aan te vallen, maar kwam hier nauwelijks aan toe. De passing was zeer onrustig en tegenstander Harkemase Boys was fel op de bal. Diezelfde gasten trachtten met veel power de verdediging van VVSB te omzeilen, maar ook hier waren weinig kansen te noteren.

Dat de wedstrijd werd opengebroken door een zondagsschot, op zaterdagmiddag, was tekenend voor de eerste helft. Mart Bloeming kreeg de bal op 25 meter van het doel van VVSB en schoot met zijn linkerbeen de bal pardoes in de kruising. Naast het vertoonde spel van VVSB een tweede domper die rechtgebreid moest gaan worden in het tweede bedrijf.

Een donderspeech moest het geweest zijn van trainer Wilfred van Leeuwen, want de paars-gelen kwamen denderend de kleedkamer uit. Al vrij snel werd de achterstand weggewerkt. Een vrije trap van Enzo Huntink werd slecht verwerkt door doelman Erick Jansema, waarna Youssef Blel er als de kippen bij was om de bal in te tikken. Niet veel later had Danny Bakker al de voorsprong op zijn voet liggen, maar zijn schot werd gekeerd door Jansema.

Nadat de storm letterlijk en figuurlijk weer even ging liggen, ging VVSB in het laatste kwartier weer extra gas geven. Opnieuw stond een standaardsituatie van Huntink aan de basis van een doelpunt. De middenvelder van VVSB gaf de bal panklaar op het hoofd van Blel die de bal bij de tweede paal binnen kon koppen.

VVSB drukte door en zag even later de 3-1 op het scorebord staan. Invaller Jayson Halman gaf de bal op een presenteerblaadje op Danny Bakker die met zijn schuiver het sportpark opnieuw deed doen juichen. In de slotfase counterde VVSB naar een grotere marge. Het was opnieuw Huntink die de bal voor het doel gaf en Blel die met zijn hoofd voor zijn derde en VVSB’s vierde van de middag zorgde.

Uitblinkers Blel en Huntink kregen in de slotminuten een publiekswissel van trainer Van Leeuwen waarna ze onder luid applaus het veld verlieten. De supporters op Sportpark de Boekhorst waren weer eens in een opperbeste stemming en gingen met een goed gevoel richting veld 7 voor de veiling die vlak na de wedstrijd zou gaan beginnen.

De paars-gele equipe treedt dinsdag alweer aan. De selectie gaat dan op weg naar Harderwijk om aan te treden tegen VVOG. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur.

VVSB – Harkemase Boys 4-1: 35. Bloeming 0-1, 52. Blel 1-1, 78. Blel 2-1, 80. Bakker 3-1, 86. Blel 4-1.
VVSB: Ruben Valk; Joel Videira, Obi Onyeike, Nicky Eekhout, Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws, Enzo Huntink (88. Ivan Spijkstra), Wout Heemskerk (77. Matthieu van den Assem), Danny Bakker; Youssef Blel (88. Peet van der Slot), Raygivano Dompig (63. Jayson Halman).

Tekst: Stefan van den Burg

* Uitslagen en stand en foto's in fotogalerij.