Datum: 04-06-2023 - 02:23
03
apr
'22
Acht wooneenheden voor starters volgens een modulaire/circulaire bouwconcept in één dag geplaatst op de Herenweg in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Acht wooneenheden voor starters volgens een modulaire/circulaire bouwconcept in één dag geplaatst op de Herenweg. (foto's)

Eind 2020 werd het raadsvoorstel door de gemeenteraad aangenomen en daarmee werd er toestemming gegeven voor de herbestemming van de bollenschuur op Herenweg 80. De initiatiefnemers konden na het doorlopen van alle procedures hun plannen ten uitvoer gaan brengen met het bouwen van acht wooneenheden voor starters en de nieuwbouw van Bed & Bulbs...

met beheerderswoning op voormalige terrein van bollenkweker C.A. van Paridon op Herenweg 80 te Noordwijkerhout. Het bollenbedrijf welke al een aantal keren van vader op zoon is gegaan, is heden ten dage gevestigd bij het bollenland op de Herenweg maar dan aan de andere kant van de N206.

Door de coronapandemie die flinke gevolgen heeft gehad voor de horeca in de afgelopen twee jaar, staat de nieuwbouw van Bed & Bulbs (een overnachtingsaccommodatie) voorlopig nog op een laag pitje. Maar de bouw van acht wooneenheden in de voormalige bollenschuur met een monumentale gevel kunnen wel gerealiseerd worden.

De monumentale gevel van de bollenschuur gaat de komende tijd gerestaureerd worden, waarbij er nog twee ramen teruggeplaatst worden om de gevel helemaal in zijn oude stijl terug te krijgen. Achter de gevel is er niet veel meer over van de bollenschuur, deze is in al die jaren steeds aangepast aan de tijd en was daardoor niet meer monumentaal te noemen.

De acht appartementen worden gerealiseerd volgens een modulaire/circulaire bouwconcept (klik hier voor een uitleg). De wooneenheden die voor een groot gedeelte in de fabriek zijn gebouwd, worden met grote vrachtwagens naar de plaats van bestemming gebracht en één dag geplaatst waarna de afbouw kan plaatsvinden.

Woensdag 30 maart was het al vroeg in de morgen een af en aan rijden op de Herenweg van een tiental vrachtwagens met daarop de acht wooneenheden. En voor dat het weer donker werd die woensdag, stond alles keurig op zijn plaats (zie foto's in de fotogalerij).

De woningen zijn energieneutraal volgens de laatste technieken. Op 1 juni a.s. krijgen de nieuwe bewoners de sleutel van hun appartement die al zijn toegewezen aan starters op de woningmarkt.