Datum: 13-08-2022 - 03:04
Nieuwe aanbiedingen met (weekend)voordeel op actiepagina, klik hier.
02
apr
'22
Veertig gratis 'Mijn schoolboxen' geschonken door Suzanne's Feestshop en Top1Toys aan Oekraïense kinderen.
Geschreven door Redactie BON

Veertig 'Mijn schoolboxen' geschonken door Suzanne's Feestshop en Top1Toys aan Oekraïense kinderen.

Er zijn de afgelopen weken al flink wat acties in het leven geroepen om geld in te zamelen voor Giro 555, met de opbrengst voor hulp aan de Oekraïense vluchtelingen. De start begon met de landelijke actie van Giro 555 van 7 maart op televisie en deze kreeg navolging in het hele land en dus ook in de gemeente Noordwijk (klik hier voor de inzamelacties). Al snel daarna werden in de gemeente Noordwijk de eerste vluchtelingen...

van het oorlogsgeweld in de Oekraïne tijdelijk opgevangen bij het NH-Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Vervolgens werd door de gemeente Noordwijk opvanglocaties voor langere termijn gezocht en gevonden voor 22 vluchtelingen, eentje in een woning naast de Maria ter Zeekerk in Noordwijk en de tweede bij het oude politiebureau aan het Dijkzicht in Noordwijkerhout.

Vervolgens zie je dan ook weer nieuwe initiatieven door particulieren en bedrijven ontstaan om de vluchtelingen uit de Oekraïne, eenmaal in Nederland en dus ook in Noordwijkerhout, op allerlei gebied te helpen en te ondersteunen.

Afgelopen donderdag werd door eigenaresse Suzanne van Suzanne's Feestshop, in samenwerking met de landelijke organisatie van het bedrijf Top1Toys, maar liefst 40 dozen van 'Mijn Schoolbox' gratis afgeleverd bij de Taalklas Duin- en Bollenstreek aan de Duin en Dal.

Met deze 'Mijn Schoolbox' kunnen de Oekraïense kinderen, die er al zijn en binnenkort nog komen, een leuke en leerzame start maken van hun voorlopige verblijf hier in Nederland. De Schoolbox zit vol met cadeautjes waar de kinderen direct, leuk en leerzaam mee kunnen spelen.

Foto's PR.