Datum: 13-08-2022 - 03:03
Nieuwe aanbiedingen met (weekend)voordeel op actiepagina, klik hier.
01
apr
'22
Dagboek verhuizing Dierenhoeve (12): Kinderboerderij op nieuwe locatie feestelijk geopend door 4-jarige Maan in een witte wereld. (foto's)
Geschreven door Redactie BON

Dagboek verhuizing Dierenhoeve (12): Kinderboerderij op nieuwe locatie feestelijk geopend door 4-jarige Maan in een witte wereld. (foto's)

Er zijn achter de schermen grote stappen gezet om eindelijk, na jaren van onderzoeken en plannen maken, de verhuizing van de Zorg- en Kinderboerderij De Dierenhoeve ook zichtbaar in gang te zetten. Eerst verhuist men naar een tijdelijke locatie zoals eerder al op BON bericht, daarna naar de nieuwe locatie en dat is de grond rondom het Pesthuis, naast de Engelse Tuin...

op Landgoed in den Houte. In samenspraak met het bestuur van de Dierenhoeve gaan we hier op BON een dagboek over de verhuizing bijhouden, om u goed op de hoogte te houden over de verdere stappen en ontwikkelingen. Onder ieder nieuw dagboek-item staan de al eerder verschenen nieuwsberichten over de verhuizing en alles wat daar mee  te maken heeft.

Kinderboerderij De Dierenhoeve op nieuwe locatie feestelijk geopend door 4-jarige Maan in een witte wereld. (foto's).
Je zou het bijna een 1 april grap kunnen noemen van onze weergoden, maar de realiteit is dat na een nacht met toch wel een flinke sneeuwval we vanochtend wakker werden in een witte wereld.

De vrijwilligers van de Dierenhoeve hebben tot het laatste moment hard gewerkt om, na de geplande opening op vrijdagochtend 1 april, de kinderboerderij op de nieuwe locatie aan de bezoekers te kunnen laten zien.

Maar ja, met een laag sneeuw overal overheen geeft dat toch een heel ander gezicht dan waar men op hoopte. Aan de andere kant zorgt deze witte wereld voor mooie fotomomenten en de sneeuw gaat waarschijnlijk weer snel verdwijnen door het zonnetje die ondertussen is gaan schijnen.

Om 10.00 uur werd de kinderboerderij op de nieuwe (tijdelijke) locatie officieel geopend in het bijzijn van vrijwilligers en bezoekers. De openings-eer was voor de vierjarige Maan, de dochter van boerderijbeheerder Janneke Manssen en zij deed dat door een lint van bloemen door te knippen en daarmee is iedereen weer van harte welkom om de kinderboerderij te bezoeken.

Boerderijbeheerder Janneke heeft de afgelopen maanden samen met alle andere medewerkers en de vele vrijwilligers ervoor gezorgd dat de verhuizing tot een goed einde is gebracht. Natuurlijk blijft er altijd nog wat te doen en dat zal zo blijven totdat de definitieve locatie bij de Engelse Tuin over ongeveer anderhalf jaar gereed zal komen.

Een groot compliment is zeker op zijn plaats voor al die medewerkers en vrijwilligers die de afgelopen maanden hard hebben gewerkt om de verhuizing tot stand te brengen. Van een stuk grond met alleen maar wildgroei erop, is met 'bloed, zweet en tranen' toch weer iets heel moois gemaakt. De bezoekers kunnen vanaf nu weer genieten van Kinderboerderij De Dierenhoeve. (zie openingstijden)

Het bestuur van De Dierenhoeve wil graag een speciaal woord van dank richten aan de projectontwikkelaar van Landgoed in den Houte: Trebbe/Novaform. Door hun welwillende medewerking met de inzet van mensen en materiaal, is de verhuizing ook mede dankzij hen tot stand gekomen.

Foto's in de fotogalerij BON, klik hier.

Dagboek 11 > 20-03-2022: Kinderboerderij opent binnenkort weer haar deuren.

Dagboek 10 > 13-03-2022: Leden van de Rotary-club steken handen uit de mouwen op de Dierenhoeve tijdens NLdoet.

Dagboek 9 > 11-03-2022: Medewerkers Woningstichting Padua steken handen uit de mouwen op de Dierenhoeve tijdens NLdoet.

Dagboek 8 > 03-03-2022: Start verhuizing van dieren naar nieuwe locatie. (foto's)

Dagboek 7 > 22-02-2022: Foto-update (klik hier).

Dagboek 6 > 03-02-2022: De verhuizing is in volle gang, wie kan een handje helpen? (foto's)

Dagboek 5 > 18-01-2022: Dierenhoeve gesloten en koffiehuis op tijdelijke locatie geplaatst. (foto's)

Dagboek 4 > 28-10-2021: Ondertekening overeenkomst aankoop grond en Pesthuis. (foto's)

Dagboek 3 > 12-10-2021: Kinderopvang Boerderijkids klaar voor de toekomst op Landgoed in den Houte. (foto's)

Dagboek 2 > 19-09-2021: Dierenhoeve viert nog één keer uitbundig feest op hun oude vertrouwde stekkie. (foto's)

Dagboek 1 > 04-09-2021: Dierenhoeve verhuist naar een tijdelijke plek voor definitieve nieuwe locatie. (foto's)


Foto's BON.