Datum: 06-06-2023 - 09:20
30
mrt
'22
Jeugdtheatergroep Tikkie komt na alle corona-beperkingen knallend terug.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Jeugdtheatergroep Tikkie komt na alle corona-beperkingen knallend terug.

Bij binnenkomst is de sfeer meteen gezet: beeld en geluid laten duidelijk blijken dat het verhaal over heksen gaat, maar ook de kleine kinderen kunnen met gerust hart van deze voorstelling genieten. En genieten is het. De 'Ad-LIP-groep' van Tikkie speelt de sterren van de hemel, van het jongste lid (Résa) dat de oudste heks speelt en de lachers op de hand krijgt, tot de 'oude rotten' van de groep die met spel, zang en dans het publiek laten lachen, ontroeren, genieten en verrassen...

Duvessa, een glansrol van Demi, hoort van haar ouders (geweldig gespeeld door Lieke en Floris) dat ze een heks is. Maar Duvessa wil dat helemaal niet, zij wil een lieve fee worden. Alleen de Grijze Wijze (Stijn die onder andere een prachtig breekbaar lied zong) kan daarbij helpen. Maar alle heksen willen dat absoluut niet en proberen Duvessa te dwarsbomen.

Dit gebeurt in de groepsscènes hilarisch gespeeld door onder andere Lisa, Senna, Lauren en Floortje. De leidster van deze heksen wordt door Teddy van poeslief tot woedend heel sterk neergezet. Gelukkig krijgt Duvessa op haar zoektocht naar de Grijze Wijze hulp van Tharon, een heksenjager die verliefd op haar wordt. Een stoer neergezette rol door Floris met goede inleving en geweldige zang.

Wie na de pauze heel erg het vermelden waard is, is Derck die de rol van Topfeeks als zeer valse Dragqueen heel professioneel heeft gespeeld. De scènes en liederen (alles geschreven en gecomponeerd door regisseur Peter Geurts) worden aangevuld door choreografieën van oud-castlid Lynn van Strien welke strak en vol passie door alle kids worden gedanst.

Er is duidelijk geïnvesteerd in de kleding die is verzorgd door het nieuwe lid van dit creatief team Esther Eijcken-de Koning. Na een zeer moeilijke periode door corona hebben de kids Tïkkie weer vol op de kaart van de podiumkunsten gezet. Het publiek, jong en oud, was zeer enthousiast, heeft een fantastische musicalvoorstelling gehad en verheugt zich op de nieuwe show.

Jeugdtheatergroep Tïkkie met musical 'Ex-heks' (26 maart 2022)
Mocht je mee willen doen met de 'Ad-LIP-groep' van Tikkie en ben je tussen de 11 en 18 jaar? Meld je dan aan via www.tikkie.nl, het nieuwe seizoen start in april. Ook is Tikkie op zoek naar een regisseur (m/v) die een groep kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar zou willen leiden. Ga ook hiervoor naar www.tikkie.nl.