Datum: 01-07-2022 - 01:32

Nieuwe aanbiedingen met (weekend)voordeel op de actiepagina, klik hier.

30
mrt
'22
KWF neemt na ruim 70 jaar afscheid van de collectebus
Geschreven door KWF Kankerbestrijding

KWF neemt na ruim 70 jaar afscheid van de collectebus.

KWF kiest als eerste goed doel in Nederland voor een volledig digitale huis-aan-huis collecte. Daarmee wordt na 70 jaar de collectebus vervangen door een collectebord met iDEAL QR-code. Ook in Noordwijkerhout gaan de vrijwilligers in de eerste week van september op pad met de nieuwe collecteborden. Steeds minder mensen hebben contant geld in huis en daarom heeft KWF besloten om de collecte volledig digitaal te gaan doen...

Met de QR-code kan toch gemakkelijk gedoneerd worden. Ook wordt het storten van contant geld bij de banken duurder en op steeds minder plekken mogelijk. Met deze innovatie maken we de collecte klaar voor de toekomst!

QR-code in opmars
De coronapandemie heeft het digitaal betaalverkeer een enorme boost gegeven, blijkt uit onderzoek van Currence, eigenaar van iDEAL. Na een explosieve stijging in 2020 bleef het scannen en betalen met iDEAL QR-codes in 2021 in opmars, met een toename van ruim 50% ten opzichte van 2020. Door over te gaan naar volledig digitaal sluiten we aan bij de trends in betalen.

Voordelen voor de collectant én de gever
Net als een donatie in de collectebus is doneren via QR eenmalig, veilig en anoniem. Er worden geen gegevens bewaard. Collectanten hoeven niet meer met geld over straat; elke QR-gift staat meteen op de rekening van KWF. Met een persoonlijke QR-code kunnen collectanten op elk moment online zien hoeveel zij al hebben opgehaald.

Sinds 1950
Al in 1950, het eerste jaar na de oprichting, startte KWF met de huis-aan-huis collecte. In 700 gemeenten werd toen bijna een half miljoen gulden opgehaald. Vanaf het prille begin gebeurde dat met een collectebus.

In Noordwijkerhout wordt ook al heel wat jaren voor KWF gecollecteerd. Vandaag de dag zijn er 35 vrijwilligers actief in ons dorp, maar we hebben er absoluut meer nodig. Het is hartverwarmend dat zoveel inwoners een verschil willen maken voor mensen met kanker. Dat blijft belangrijk. En elke euro komt goed terecht.

Collectanten gezocht
Wil je ook helpen om zoveel mogelijk geld op te halen? Het collecteteam in Noordwijkerhout is nog op zoek naar collectanten die met het collectebord met QR-code langs de deuren willen. Meld je aan via www.kwf.nl/collecteermee