27
mrt
'22
VVSB speelt in Assen met 1-1 gelijk tegen ACV. (uitslagen + stand)
Geschreven door Redactie BON

VVSB speelt in Assen met 1-1 gelijk tegen ACV. (uitslagen + stand + verslag)

VVSB heeft de uitwedstrijd tegen ACV met een gelijkspel afgesloten. Youssef Blel zorgde met zijn vierde doelpunt van het seizoen voor de openingstreffer. Pascal Huser zorgde alweer snel voor de gelijkmaker, waarna VVSB weliswaar het overwicht had, maar dit niet meer konden uitdrukken in de score. In een aantrekkelijke openingsfase was het VVSB die de score al snel opende. Danny Bakker zorgde met een fraai steekballetje ervoor...

dat Raygivano Dompig kon ontsnappen aan de verdediging van ACV. De aanvaller van VVSB zag zijn schot op de paal belanden, maar spits Youssef Blel was er als de kippen bij om de rebound binnen te koppen.

Lang kon VVSB niet genieten van deze voorsprong, want binnen 5 minuten stond het alweer gelijk. Op aangeven van Mark Jagt schoot Pascal Huser van dichtbij hard binnen. Na deze spectaculaire openingsfase werd het tempo in de wedstrijd wat vertraagd.

VVSB probeerde met enkele snelle aanvallen de verdedigers van ACV op het verkeerde been te zetten, maar kwamen niet tot scoren. Dompig schampte met zijn schot de bovenkant van de lat en de vrije trap van Enzo Huntink ging rakelings naast het doel van de thuisploeg.

In de tweede helft werd het een strijd op het middenveld, beide ploegen kwamen in eerste instantie niet tot grote kansen. Na ruim 65 minuten werd VVSB weer sterker, maar hield doelman Ben Wormmeester zijn ploeg in de wedstrijd. Het waren opnieuw Huntink en Dompig die voor gevaar zorgde.

In het laatste kwartier raakte de krachten bij ACV, maar kon VVSB hier niet meer van profiteren en nam het hierdoor slechts één punt mee terug naar Noordwijkerhout. Zaterdag neemt VVSB het weer op tegen Harkemase Boys. In verband met de aansluitende paasveiling begint deze wedstrijd om 15.30 uur op Sportpark de Boekhorst.

ACV – VVSB 1-1: 10. Blel 0-1, 14. Huser 1-1.
VVSB: Ruben Valk; Joel Videira, Obi Onyeike, Nicky Eekhout, Wout Heemskerk; Lars Rauws, Ivan Spijkstra (78. Richelo Fecunda), Enzo Huntink (87. Matthieu van den Assem), Danny Bakker; Raygivano Dompig, Youssef Blel.

Tekst: Stefan van den Burg

* Uitslagen en stand in fotogalerij.