Datum: 30-06-2022 - 07:15
24
mrt
'22
Groep 6a Prinsenhof voert actie voor Oekraïne. (update: foto's/filmpje sponsorloop en topopbrengst)
Geschreven door Redactie BON

Groep 6a Prinsenhof voert actie voor Oekraïne. (update: foto's/filmpje sponsorloop met topopbrengst)

Na het nieuws over de oorlog in Oekraïne is hier al veel over gesproken. Zo ook op RKBS de Prinsenhof en in groep 6a van deze school. Het nieuws hierover maakte veel los en spontaan is vanuit de kinderen van deze klas het idee ontstaan om geld op te gaan halen om te doneren aan Giro 555. Direct zijn er allerlei ideeën geopperd en opgestart. Zo zijn er al flessen opgehaald om statiegeld te verzamelen, zijn er armbandjes...

gemaakt om te verkopen en worden er kijkdozen gemaakt om mee langs de deuren te gaan. Bij het schrijven van dit stuk heeft Groep 6a al 160 euro opgehaald en er belooft zeker nog meer binnen te gaan komen. Zo heeft de klas woensdag 23 maart een sponsorloop georganiseerd en zullen lopende acties ook verder vervolg krijgen. 

De komende tijd hoopt groep 6a nog zoveel mogelijk geld op te halen om dit vervolgens te doneren aan Giro 555 voor Oekraïne. Het feit dat de klas al deze acties zelf is opgestart en ook zelf organiseert, maakt het des te indrukwekkender en maakt hun ouders en leraar natuurlijk heel erg trots!!

Update 23 maart sponsorloop:
Woensdagmiddag hebben 20 kinderen van groep 6A van de Prinsenhof school de sponsorloop gehouden. De sponsorloop was bij Hidde van Delft voor de deur die op Landgoed Sancta Maria woont. Hidde heeft veel klasgenoten warm gekregen om mee te doen en geld op te halen voor Oekraïne. De meester, ouders en opa’s en oma’s kwamen de kinderen aanmoedigen.

De moeder van Hidde had gezorgd voor water en limonade en na afloop ontvingen alle kinderen een welverdiend ijsje. Suzanne’s Feestshop in de Havenstraat heeft de gele en blauwe ballonnen gesponsord. Het eindbedrag is indrukwekkend te noemen. Maar liefst € 1250,- is er bij elkaar gelopen door groep 6A. Een prestatie om trots op te kunnen zijn!

Foto's sponsorloop Wendy Weijers en 4x foto Lilian Aartman.