Datum: 28-05-2023 - 05:43
21
mrt
'22
'Start met gezond bewegen' bij de opstapgroep van de NSL in Noordwijkerhout en Noordwijk.
Geschreven door NSL - Noordwijkerhoutse Strandlopers
Foto's Redactie BON

OldStars running voor 55-plussers van start in gemeente Noordwijk.

Op woensdag 30 maart kunnen 55-plussers uit Noordwijk en omstreken gratis kennismaken met OldStars running bij atletiekvereniging Noordwijkerhoutse StrandLopers (NSL). De clinic is bedoeld voor voormalig-lopers die blessuregevoelig zijn maar ook voor geïnteresseerden met weinig of geen hardloopervaring. Er wordt bij OldStars running nadrukkelijk gekozen voor aandacht voor het sociale element en structuur in de week waardoor het sociale netwerk...

van deelnemers wordt vergroot. OldStars running is daarom uitermate geschikt voor 55-plussers die op een gezonde manier, zonder blessuregevaar, samen willen blijven bewegen.

De OldStars running kick-off in Noordwijk is een gezamenlijk initiatief van de Atletiekunie, het Nationaal Ouderenfonds en de atletiekvereniging Noordwijkerhoutse StrandLopers (NSL).

Aanmelden uiterlijk 29 maart bij Els Duivenvoorden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

OldStars running in Noordwijk
Met OldStars running wordt door middel van trainingsaanbod met aangepaste loopvormen en accent op coördinatie en kracht het aanpassingsvermogen vergroot. Daarnaast zal het aantoonbaar valrisico en de kans op blessures verminderen.

Naast beginnende lopers is OldStars running geschikt voor oudere ervaren lopers en een grote groep senioren die er wat betreft niveau tussenin zit. Een aantal mensen op leeftijd traint mogelijk al vele jaren, maar te eenzijdig, te weinig gevarieerd en alleen of in kleine groepjes. In de visie van OldStars is hardlopen niet het doel, maar een middel om actief en sociaal bezig te zijn.

NSL Strandlopers start op 30 maart met de eerste groep OldStars running deelnemers. Na een aantal proeflessen betaalt u € 50,- per 10 lessen, wekelijks op woensdagochtend vanaf 09:30 uur.

Het programma voor de kick-off op 30 maart:
09:00 uur Ontvangst met koffie/thee in clubhuis NSL (parkeerplaats Duindamseslag)
09:30 uur Welkom en introductie
09:45 uur Vertrek naar Piet Florisdal
10:00 uur Training OldStars Running
11.00 uur Afronding kick-off en afsluiting met koffie/, thee en versnaperingen

OldStars voor alle ouderen
OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen alle ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regi

e behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger. Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met onder anderen partners Menzis, VWS, RCOAK, Zabawas en Stichting Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving.

Na OldStars walking football lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 14 nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals onder andere OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby.

Over het Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!

Foto Bjorn Martens.