Datum: 01-06-2023 - 17:56
22
mrt
'22
Nieuwe dienstregeling Arriva Zuid-Holland Noord vanaf 9 januari 2022.
Geschreven door Arriva
Foto's Redactie BON

Vervoerder Arriva krijgt goede waardering van reizigers.

Het rapportcijfer voor het regionaal openbaar vervoer van Arriva is dit jaar wederom gestegen, naar een 7,8. Dat blijkt uit de jaarlijkse OV-Klantenbarometer van CROW-KpVV. De top-3 van de hoogst gewaardeerde gebieden waar Arriva actief is, ziet er als volgt uit. Op de eerste plaats de Friese Waddeneilanden met een 8,9. Gevolgd door de veerdiensten Rotterdam – Dordrecht en Drechtsteden (8,5). En een gedeelde derde plek is er voor de treinlijn...

Maastricht Randwyck – Heerlen (die onderdeel uitmaakt van de gehele regionale OV concessie Limburg) samen met het stadsvervoer in Leeuwarden (8,1).

Redactie BON: Onze regio Arriva Zuid-Holland-Noord behaalde een keurige 8.0 (net als in 2019) en ligt hoger dan het gemiddelde cijfer van 7,8 voor Arriva in 2021.

Sociale veiligheid en reisinformatie
De OV-Klantenbarometer meet verschillende onderdelen. Veiligheid staat bij Arriva hoog in het vaandel, dit geldt zowel voor medewerkers als voor reizigers. Alle Arriva gebieden scoren op dit onderdeel hoger dan een 8,2.

Ook op gebied van het verstrekken van reisinformatie gaan alle regio's in waardering omhoog. Het gaat zowel om de informatie die in treinen en bussen wordt verstrekt als de informatie rondom (incidentele) verstoringen op het spoor.