Datum: 31-03-2023 - 19:03
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!
Klik hier voor alle (weekend)acties!

 

20
mrt
'22
Na twee jaar kunnen we weer gaan genieten van een mooi corsoweekend in Noordwijkerhout.
Geschreven door Bloemencorso Bollenstreek
Foto's Redactie BON

Na twee jaar kunnen we weer gaan genieten van een mooi corsoweekend in Noordwijkerhout.

Door de coronapandemie konden we de afgelopen twee jaar helaas niet genieten van de jaarlijkse (verlichte) Bloemencorso op vrijdag in Noordwijkerhout en op zaterdag in de Bollenstreek. Ook het prachtige Flower Event in de Witte Kerk, de bloemmozaïeken en de kindercorso moesten we de afgelopen twee jaar missen. Maar voor dit jaar 2022 ziet alles er weer goed uit en zijn de organisatoren druk doende om het corsoweekend...

met een mooi en vol programma, Noordwijkerhout weer flink kleur te geven. We hebben alvast een eerste opzet van het programma gekregen, zodat u alvast rekening kan houden met wat, wanneer en hoe laat alles gaat plaatsvinden. Later krijgt u nog een laatste update over de verschillende bloemrijke activiteiten in het Hart van de Bollenstreek' Noordwijkerhout.
 
Flower Event in de Witte Kerk met het thema 'Freedom'.
In de prachtige en monumentale Witte Kerk, in het centrum van het gemoedelijke dorp Noordwijkerhout vindt, van woensdag 20 april tot en met zaterdag 23 april een kleurrijk Flower Event plaats, van vooral alle voorjaarsbloemen uit de Bollenstreek.

De thematische inrichting zal worden verzorgd door de toparrangeurs van Typisch Tien en Marleen’s Bloemdecoratie. Kwekersvrouwen zijn degelijks aanwezig om informatie te verstrekken over bloemen en bollen. De bloemen zijn aangeboden door de Noordwijkerhoutse kwekers. Het Flower Event is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis!

Kindercorso:
Op donderdag 21 april rijdt de vrolijke en luidruchtige bonte stoet van kinderen door het centrum van het dorp, volgens de route: Marktplein – Havenstraat – Zeestraat – Victoriberg – Dorpsstraat – Havenstraat – Marktplein.

Vanaf 18.00 uur komen de kinderen bijeen op het Marktplein om de meegenomen fietsen, trekkers en ander rijdend materieel uitbundig te versieren (alle materialen worden gratis aangeboden).

Om 18.00 uur trekt de karavaan, voorafgegaan door Drumfanfare Altesa door het centrum van Noordwijkerhout. Deelname is gratis, voor informatie: Nico Koomen , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , mobiel 06-51588709

(Verlicht) Bloemencorso Noordwijkerhout:
* Vrijdag 22 april is het Bloemencorso in Noordwijkerhout. De dag begint om 10.00 uur met de presentatie van de grote bloemmozaïeken in de tuin van de Witte Kerk.

* Tevens gaat deze prachtige kerk ook om 10.00 uur open voor het Flower Event in de Witte Kerk.

* Om 15.00 uur komen de praalwagens aan in het dorp en worden dan opgesteld op de Herenweg, samen met de luxe wagens die op de Brink worden geparkeerd.

* Van 15.00 tot 21.00 uur kan er volop geflaneerd worden langs de kleurrijke praalwagens, een perfect fotomoment. Tevens worden deze middag de praalwagens gejureerd.

* Vanaf het moment dat de praalwagens gearriveerd zijn in Noordwijkerhout, start in het centrum, rondom de Witte Kerk, een non-stop straattheaterprogramma met veel muziek tot 21.15 uur. 

* Om 21.15 uur vertrekt het Verlichte Bloemencorso door de straten van Noordwijkerhout. De toegang is gratis!

Foto's 2019 BON.