Datum: 16-08-2022 - 07:01
18
mrt
'22
Afsluitend concert Regenboogleerlingen van het scholenproject 'Muziek in de klas'. (foto's)
Geschreven door BON / Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc

Afsluitend concert Regenboog leerlingen van Fase1 scholenproject 'Muziek in de klas'. (foto's)

Voor de allereerste keer heeft, sinds de start op 16 september 2021, op basisschool De Regenboog het scholenproject 'Muziek in de Klas' gedraaid. Op donderdagavond 17 maart werd Fase 1 van 'Muziek in de Klas' voor dit cursusjaar afgesloten met een concert van het Leerlingenorkest van St. Jeanne d’Arc, samen met de Regenboogleerlingen die het project gedraaid hebben. Ouders mochten bij het concert van hun kinderen...

aanwezig zijn om te genieten van het muzikale optreden. Het concert werd gegeven in het thuishonk van De Sjaan in de Parade op de Van der Weijdenlaan. Na afloop van het concert was er een heel groot applaus voor alle muzikanten. (zie foto's in de fotogalerij)

Scholenproject 'Muziek in de Klas'.
'Muziek in de Klas' is een bijzonder project dat in Noordwijkerhout draait onder aansturing van Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc en zijn docenten. Doelstelling van het project is muziek al vroegtijdig bereikbaar te maken voor ieder kind in Noordwijkerhout. Daarom leren basisschoolleerlingen van groep 5 en 6 onder schooltijd een instrument bespelen.

Het project bestaat uit drie fases. Deze fases hebben verschillende doelen als uitgangspunt. Leerlingen op de school krijgen in Fase 1 gewoon in hun eigen klas muziekles van een professionele muziekdocent. Plezier in muziek en samenspel staan hierbij voorop. Basisscholen en Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc slaan hierbij de handen ineen.

De basisschool verankert muziekeducatie in haar curriculum. Het bijzondere van dit project is ook dat er groepslessen worden gegeven in plaats van muzieklessen aan individuele kinderen. Muziekeducatie is belangrijk voor een kind.

Muziek inspireert, verstilt, ontroert en verzoent. Het brengt mensen samen, scherpt het verstand en spreekt emoties aan. Hoe heerlijk is het om in een groep muziekles te krijgen, je leert van én met elkaar, je leert in je eigen tempo en het belangrijkste: je hebt plezier.

De educatieve vaardigheden die je leert in het muziekonderwijs zijn overigens ook heel goed toepasbaar in andere maatschappelijke en sociale disciplines. Ook dit geeft daarom een meerwaarde aan muziekonderwijs zoals in dit project wordt toegepast.

Betrokken docenten willen het project graag uitbreiden naar nog meer basisscholen, wilt u meer informatie over 'Muziek in de Klas' kijk dan op: www.stjeannedarc.nl “Scholenproject”.

Foto's BON.