Datum: 13-08-2022 - 01:59
Nieuwe aanbiedingen met (weekend)voordeel op actiepagina, klik hier.
18
mrt
'22
NoVaTo lezing Mark Sijlmans: Oorlogsbegraafplaatsen uit de Eerste Wereldoorlog.
Geschreven door NoVaTo

NoVaTo lezing Mark Sijlmans: Oorlogsbegraafplaatsen uit de Eerste Wereldoorlog.

Als kind, op weg naar vakanties in Normandië en Bretagne, kwam Sijlmans altijd langs oorlogsbegraafplaatsen uit de Eerste Wereldoorlog. In België en Noord-Frankrijk. Het werd een traditie dat het gezin dan zo’n begraafplaats bezocht. Daarmee ontstond zijn belangstelling voor de Eerste Wereldoorlog en begraafplaatsen. Toen hij in 2000 in Noordwijk kwam wonen, kwam hij er tijdens een herdenking op 4 mei...

achter dat zich daar ook oorlogsgraven uit de Eerste Wereldoorlog bevonden. Dat was vreemd want Nederland was toch neutraal geweest. Waar kwamen die 85 mannen vandaan? Welk noodlot was hen overkomen? Wie waren zij? Waren er misschien nog familieleden die wat meer over hen konden vertellen? Zou het mogelijk zijn om de namen op al die stenen weer een gezicht te geven…?

En zo begon hij aan een zoektocht die heel veel verhalen opleverde. En waarbij zelfs een onbekende in een anoniem graf zijn naam weer terugkreeg! 

* Dinsdag 5 april 2022 – 19:30 uur
* Locatie: zaal Puyckendam, Pilarenlaan 4
* Toegang: met ticket, verkrijgbaar bij dorpsmuseum ‘Noordwijkerhout van Toen’, Zeestraat 3. Prijs: € 5,-, voor donateurs van NoVaTo € 3,-.
www.noordwijkerhoutvantoen.nl  
* Inloop : vanaf 19:00 uur

Foto NoVaTo.